Ecopolis: meer doen met minder!

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 23 juni, 2014
Na maanden van voorbereiding was het afgelopen weekend dan eindelijk zover: Ecopolis opende officieel de deuren. Nog tot 14 september kun je terecht op deze interactieve (en gratis!) expo in Bredene. Een eigenzinnige kijk op duurzaamheid, met zowel visionaire ideeën als praktische tips waar je meteen zelf mee aan de slag kan.

Alle informatie op www.ecopolis-expo.be

De opening werd ingeleid door Bredens schepen van cultuur Eddy Gryson met een korte terugblik op de geschiedenis van Greenpeace in binnen- en buitenland. Het is dit jaar immers 30 jaar geleden dat Greenpeace België haar kantoor in Brussel opende en ook in ons land campagne begon te voeren. Intussen kent zowat iedereen deze Rainbow Warriors die de grote milieuproblemen van onze tijd aankaarten, maar staan misschien weinig mensen stil bij de duurzame (r)evolutie die ze zelf kunnen ontketenen.

(c) Edwin Fontaine

Dit is meteen ook de opzet van Ecopolis: mensen bewust maken van hun impact op onze planeet, maar vooral ook van de mogelijkheden die ze hebben om het over een andere boeg te gooien. De ‘groene draad’ doorheen de tentoonstelling is het besparen van energie op tal van manieren: van led-verlichting tot nieuwe fietsmodellen en zelfs een heuse conceptkeuken.Deze unieke samenwerking met de gemeente Bredene en het MEC Staf Versluys is ook de ideale gelegenheid om een minder bekend gezicht van Greenpeace te tonen. We zijn namelijk niet allemaal activisten en lobbyisten: de organisatie bestaat ook uit duizenden vrijwilligers en miljoenen leden wereldwijd.

Of je nu even wil wegdromen bij de prachtige tekeningen van Luc Schuiten, of meer wil leren over enkele praktische toepassingen voor een bewustere levensstijl, Ecopolis mag deze zomer absoluut niet op je lijstje ontbreken!

Waar: MEC Staf Versluys, Bredene
Wanneer: nog tot 14 september
Toegang gratis
Meer info: www.ecopolis-expo.be

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.