Hele wereld toont hart voor Noordpool

3 reacties
Nieuwsartikel - 20 april, 2013
20 april 2013 was onze internationale actiedag voor de Noordpool. Op 278 plaatsen in 35 landen - van Buenos Aires over Kaapstad tot in Bangkok - toonden mensen hun hart. In België was Greenpeace de motor achter twee grote initiatieven, in Gent en Libramont. Daarnaast vonden er op verschillende plaatsen in ons land lokale initiatieven plaats. Aan al deze mensen: van HARTE bedankt!

 

Alle mensen die aan I ♥ ARCTIC hebben meegedaan willen hetzelfde: de Noordpool als een van de laatste ongerepte gebieden op aarde beschermen tegen olieboringen, industriële visserij en militaire operaties.

Geen opportuniteit

“Oliemaatschappijen trekken steeds verder noordwaarts op zoek naar de laatste voorraden fossiele brandstof”, zegt Francesca Vanthielen, die het event op de Kouter in Gent presenteerde. “Wat zich in de Noordpool afspeelt, heeft wereldwijde gevolgen. Het is onaanvaardbaar dat oliemaatschappijen het smelten van het ijs als een opportuniteit zien om er naar olie te boren, en niet als een waarschuwing dat de aarde opwarmt.”

Vanthielen had beloofd dat ze in een bad met ijskoud water zou springen als er minstens 1000 mensen aan de actie zouden deelnemen. Het waren er uiteindelijk 500, maar "voor de goede zaak" is ze toch in het water gegaan.

Hartenboek

De foto’s van al deze “menselijke spandoeken” uit de hele wereld worden gebundeld in een internationaal hartenboek en in mei aan de buitenlandministers van de Arctische Raad bezorgd. We willen hen zo laten zien dat de hele wereld ambitieuze en noodzakelijke politieke actie eist voor het behoud van het unieke noordpoolgebied.

De I ♥ ARCTIC-dag is onderdeel van de Save The Arctic-campagne van Greenpeace. Tot nu toe hebben al bijna 3 miljoen mensen zich achter de eis geschaard om van het onbewoonde deel van de Noordpool een beschermd statuut te geven, naar analogie met de Zuidpool.

3 reacties Reageren

Groene herder zegt:

Hallo,
kon jammer genoeg niet aanwezig zijn, mijn excuses hiervoor.
Ik wens de aanwezigen te bedanken dat ze tijd hebben vrijgemaakt om zich in te zetten voor de bescherming van de Noordpool.
Hopelijk zijn er wel velen met het openbare vervoer of fiets naartoe gegaan want allen met de auto zou dan weer niet goed geweest zijn voor het milieu (broeikasgassen); dat is dan weer de keerzijde van de medaille.

Geplaatst 7 mei, 2013 om 19:29 Misbruik melden Reageer

(Niet-geregistreerd) Pianogirl zegt:

jammer dat save the artic niet in antwerpen was.
Ik heb jullie mentaal bijgestaan terwijl ik aan het studeren was... ik vind het jammer dat ik e...

Geplaatst 22 april, 2013 om 17:17 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

cockers zegt:

was een leuk moment in Gent,jammer dat we de duizend niet gehaald hebben .Maar de echte mensen met het hart op de juiste plaats die waren er .

Geplaatst 21 april, 2013 om 9:43 Misbruik melden Reageer

1 - 3 van 3 resultaten.

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.