Het leven zoals het is: de Esperanza

1 reactie
Nieuwsartikel - 24 juli, 2014
Wat is de truc met het kussen en wanneer gaat het croque monsieur-alarm af? Na een directe actie tegen olieboringen aan de Noordpool is de Esperanza, 1 van onze schepen, opnieuw onderweg naar het hoge Noorden. Onze fotograaf maakte enkele beelden over het leven aan boord.


07. 30 uur: general wake up call

Iemand van de bemanning maakt elke morgen het hele schip wakker. Meestal is dat diegene die ’s nachts de wacht houdt op de brug. Alle gasten delen een kajuit, alleen de “hoger geplaatsten”, zoals de kapitein en de hoofdingenieur, hebben een eigen en ruimere plek op een hoger dek. 
Om bij woeste zee niet te veel te bewegen in je beddenbak, is er “de truc met het kussen”: 1 of meer kussen(s) onder de matras zorgen ervoor dat je niet te veel heen en weer slingert.


De Esperanza gebruikt ongeveer 3 ton water per dag. Ze produceert dat zoetwater uit zout zeewater, via een filtratiesysteem gebaseerd op omgekeerde osmose en een verdamper die de restwarmte van de scheepsmotor gebruikt. De douches, en ook de toiletten, hebben handvaten om je vast te houden als het stormt op zee.


8.00 – 9.00 uur: cleaning time

Iedereen op het schip wordt verondersteld elke morgen te helpen kuisen, ook campaigners. Je hebt de keuze tussen: toiletten kuisen, de vloer dweilen, de keuken opruimen, de was doen, etc. Op de foto hierboven: De Argentijnse deckhand Ana Carla Martinez Lonatz schrobt het vet van de dampkap in de keuken.


8.00 uur: begin van de werkdag voor de bemanning

Eén van de twee wasmachines schoot een paar maanden geleden in brand en is sindsdien onbruikbaar. Op de foto hierboven: ingenieurs Paul Juswal uit India en Raoul Kowsoleea uit Curaçao zijn vast van plan de machine vandaag weer aan de praat te krijgen.

 
De bemanning werkt drie maanden aan boord en is daarna drie maanden thuis. Op de foto hierboven: de net aangekomen dokter Valeriy Kharchenko uit Oekraïne checkt de vervaldata van de medicijnvoorraad. 


De brug op het schip is 24 op 24 bemand. Op de foto hierboven: deckhand Cristian D'Alessandro uit Italië (links) en eerste stuurman Dinko Lisica uit Kroatië (rechts) zijn van wacht. Bootsman Tereapii Williams uit de Cook Eilanden (midden) komt langs om het onderhoudswerk van de komende dagen te bespreken.

 


De Esperanza heeft 2 elektrische en 1 dieselmotor en bespaart dieselelektrisch gemiddeld 2000 liter brandstof per dag. Op de foto hierboven: werktuigkundige Mannes Ubels uit Nederland switcht een alarm af. Hij is verantwoordelijk voor de aandrijfsystemen, waterzuivering, drinkwaterproductie en verwarming. ‘s Nachts is hij stand-by via een alarm in zijn kajuit. 


Op de foto hierboven: radio-operateur Neil Brewster uit Australië fixt één van de honderden kabels in de radiokamer. Hij is verantwoordelijk voor de communicatie aan boord, elektronica, computers, email, het doorsturen van beelden tijdens acties op zee etc. Hij houdt ook minutieus bij hoeveel kilobytes iedereen verbruikt. Het internet boven de poolcirkel is duur, en dus beperkt.


Voor de deckhands en vrijwilligers is er altijd een waslijst aan klusjes. De Esperanza werd gebouwd in 1984, deed jaren dienst als brandblusboot bij de Russische marine en werd in 2000 door Greenpeace ingehuldigd, na grondige renovatie. Op de foto: deckhand Boaz Bala Behulu uit de Salomoneilanden werkt het schilderwerk op het achterdek bij.


17.00 uur: Als de zee het toelaat, is er dagelijks een fitness-sessie op het helikopterdek.17.00 uur: Als de zee het toelaat, is er dagelijks een fitness-sessie op het helikopterdek. 

 

12.00 en 18.00 uur: komen eten

Twee keer per dag kookt de Indiase kok Babu Bhaskaran Pillai een buffet voor de hele bemanning. Op de foto hierboven: cameraman Stephen Nugent uit Cyprus schept zijn bord vol. Vandaag op het menu: gegrilde kip, falafel, hummus, salade, rijst, dahl, geroosterde patatten en rapen, zoete paprikasaus en gebakken tofu.


Zondag is de enige vrije dag voor de bemanning. Die wordt gebruikt om familie en vrienden te bellen via Skype, gitaar te spelen in de lounge etc. Op de foto: deckhand Apisalome Waqanisau uit de Fiji Eilanden kijkt een film in zijn kajuit.

 

23.00 uur: croque monsieur-alarm

De geheime machine die de bemanning door woeste zeeën en directe acties loodst. Het leven aan boord kan hard zijn en croque monsieurs kunnen dan soelaas brengen. Maar de bereiding is niet zonder risico, aangezien het apparaat onder één van de tientallen rookdetectors staat. Wie het alarm laat afgaan, moet bier betalen aan de hele crew. De laatste die prijs had, was elektricien Paul op 6 juni om 23.00 uur.

Zelf vrijwilliger worden op een Greenpeace-schip? Check deze pagina.



 


 

 


 

Onderwerpen
1 reactie Reageren

Norbert Thieren zegt:

Vandaag de tentoonstelling Ecopolis gezien in Bredene, waar gelukkig sterk de nadruk gelegd wordt op vegetarische voeding.
Toen ik jaren gelede...

Geplaatst 29 juli, 2014 om 21:25 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.