Nieuwe video – LEGO: niet alles is “awesome”

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 8 juli, 2014
Greenpeace publiceerde vandaag een nieuwe video waarin het geliefde speelgoedbedrijf LEGO wordt gevraagd zijn samenwerking met Shell stop te zetten.

Teken onze petitie en vraag dat Lego zijn samenwerking met Shell opzegt

De video toont een prachtig en uniek noordpoolgebied in LEGO-blokjes dat te maken krijgt met een olielek. Ook in de echte wereld bestaat dat risico: oliebedrijf Shell wil namelijk boren naar olie op de Noordpool. Een olielek zou dit unieke ecosysteem kapotmaken.

We werkten voor deze video samen met het creatief agentschap Don’t Panic. Zij verwerkten personages uit de Lego Film, Game of Thrones en Santa Claus. We hopen dat jullie de video delen met jullie vrienden en familie, zodat Lego zijn samenwerking met Shell stopzet.

Elk bedrijf heeft de verantwoordelijkheid om ethische samenwerkingsverbanden aan te gaan. Lego zegt dat het een betere wereld wil achterlaten voor onze kinderen en het bedrijf heeft ook een progressief milieubeleid. Maar zijn samenwerking met Shell, één van de grootste klimaatvervuilers ter wereld, bedreigt nu de Noordpool. Dat is een slechte zet en het is geen goed nieuws voor onze kinderen. We vragen Lego om op te komen voor de Noordpool, en voor onze kinderen, door Shell voorgoed te dumpen.

Bekijk de video en deel hem met je familie en vrienden:

 

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.