Waar is de innovatie gebleven?

Nieuwsartikel - 10 juli, 2013
Ik ben opgegroeid met tv-shows als de A-team, films als James Bond en computerspelletjes als Need for Speed. Ik zag Ferrari, McLaren en Porsche steeds snellere wagens produceren. Het was fantastisch hoe de autoindustrie verder innoveerde...

... maar nu lijkt het alsof verschillende autoconstructeurs hun goesting om te innoveren zijn verloren. BMW en Daimler (Mercedes) maakten ooit de wagens voor de toekomst. Maar nu de impact van klimaatverandering steeds duidelijker wordt, lobbyen zij bij onze beleidsmakers om de gedateerde brandstofverslindende wagens op de baan te houden.

Vorige week haalde Paul Drayson het snelheidsrecord in een elektrisch voertuig. In diezelfde week haalde Angela Merkel, onder druk van BMW en Daimler, alles uit de kast om een snelle goedkeuring van CO2-normen voor nieuwe wagens tegen 2020 te blokkeren. De regulering had de totale CO2-uitstoot van wagens in Europa kunnen halveren en ons 17,3 miljard vaten olie kunnen besparen. Nu is die regulering voor onbepaalde periode in de schuif gestoken.

Hoewel BMW volgend jaar 2 nieuwe elektrische voertuigen wil produceren, willen ze geen hybride motoren aanbieden in hun volledige gamma. En, hoewel Daimler met de Smart een zuinige wagen heeft geproduceerd, staat de EU op het punt het bedrijf te vervolgen omdat het weigert klimaatvriendelijke chemicaliën te gebruiken in de airco’s. Ondertussen ondersteunen Volkswagen, Ford en Nissan openlijk de geplande CO2-normen.

De geschiedenis heeft al aangetoond dat de auto-industrie en haar ingenieurs enkel innoveren wanneer ze daartoe worden uitgedaagd. Politici spelen dikwijls een belangrijke rol in die uitdagingen. Zo zagen we de sterkste daling in CO2-uitstoot per wagen na 2009, toen de eerste CO2-normen voor 2015 waren goedgekeurd. Deze tijdslijn geeft een mooi overzicht van de belangrijke innovaties in de auto-industrie.

De regulering over de CO2-normen die nu voorligt, is niet anders dan een push richting de auto-industrie om verder en sneller te innoveren. Toch horen we dat de goedkeuring van die nieuwe normen mogelijk voor een paar maanden is uitgesteld, wat Duitsland de kans geeft die verder af te zwakken. Maar ook wij blijven strijdvaardig.

Meer dan een half miljoen mensen hebben de autoindustrie gevraagd om zuinige wagens te produceren. Volkswagen heeft zich in maart achter die vraag geschaard, onder druk van onze campagne. We moeten nu zorgen dat de rest van de auto-industrie hetzelfde doet. Deel deze blog en ondersteun de beweging voor zuinige wagens via EuvsCO2.org.

Brecht Van der Meulen, assistant campaigner, Greenpeace Belgium