Tentoonstelling: De Noordpool, een andere wereld?

Nocturne op 17 oktober, van 18 tot 22u

Nieuwsartikel - 14 oktober, 2013
Greenpeace nodigt je van harte uit op de nocturne van onze fototentoonstelling. “De Noordpool: een andere wereld?” Op het programma: bezoek van de tentoonstelling en conferenties.

Fototentoonstelling van 18 tot 22u

De beelden van fotograaf Dave Walsh geven een unieke blik op de Noordpool als prachtige regio die ongezien snel wegsmelt. Zonder poolijs zal het zeewater nog veel meer warmte absorberen en stijgt de temperatuur op aarde met enkele graden. De Noordpool is dus geen mythische plek, maar een bedreigd gebied dat ons leven ingrijpend kan veranderen.

Conferentie (vangt aan om 19u30)

  • Dave Walsh, fotograaf, vertelt over zijn fototentoonstelling “De Noordpool: een andere wereld?” en zijn reizen aan boord van de Arctic Sunrise.
  • Philippe Huybrechts, lid van het VN-klimaatpanel en hoogleraar fysische geografie aan de VUB, spreekt over het klimaat en de Noordpool.
  • Neil T. M. Hamilton, noordpoolexpert en senior political advisor bij Greenpeace International, licht de Noordpoolcampagne van Greenpeace toe.

Simultaan vertaling is voorzien.

Waar

Bibliotheek van Laken
Emile Bockstaelplein
1020 Brussel

Je kan ook de fototentoonstelling bezoeken van 30 september tot 18 oktober 2013, van maandag tot vrijdag, van 14u00 tot 17u00.

Met de steun van de bibliotheek van Laken en Stad Brussel.

Onderwerpen