Uitstootreductie voor auto’s binnen handbereik

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 10 december, 2012
Sommige autoconstructeurs blijven zich verzetten tegen striktere CO2-uitstootnormen voor 2020 en 2025. Maar wat blijkt? De doelstellingen van 2015 en 2020 zijn ofwel al gehaald ofwel zijn ze erg gemakkelijk haalbaar.

Het is eindejaar en dus tijd voor lijstjes. Transport & Environment (T&E) lanceerde haar jaarlijkse update van het klassement van autoconstructeurs op basis van de gemiddelde CO2-uitstoot. De CO2-doelstellingen van 2015 en 2020 zijn ofwel al gehaald ofwel zijn ze erg makkelijk haalbaar.

Het gaat om een ranking van autoconstructeurs op basis van de gemiddelde uitstoot en hun vooruitgang ten opzichte van de opgelegde CO2-doelstellingen. Fiat voert de lijst aan voor 2011, gevolgd door Toyota en Peugeot-Citroën. Het is ook Fiat dat de meeste vooruitgang boekte tussen 2010 en 2011. Alle constructeurs samen maakten hun wagens 3,3 procent efficiënter. Als die efficiëntiewinst jaarlijks zou worden herhaald, haalt elke constructeur vrij gemakkelijk de doelstelling van 2015. Zelfs de – fel gecontesteerde – doelstelling voor 2020 (95 gr CO2/km) die nu binnen de EU op tafel ligt, kan zonder al te veel inspanning worden bereikt.

BMW en Volkswagen

Dat geldt ook voor Volkswagen en BMW, twee Duitse constructeurs die actief lobbyen om het voorstel van de Europese Commissie voor 2020 te verzwakken. Aan de hand van allerlei achterpoortjes, zoals supercredits en het verschuiven van komma’s en punten in het voorstel, pogen ze een regulering te bekomen die hen geen inspanning kost.

Van een doelstelling tegen 2025 krijgen sommige constructeurs al helemaal grijze haren. Toch is een strenge CO2-uitstootnorm (60 gr CO2/km) voor 2025 absoluut noodzakelijk om innovatie in de hand te werken, de achterstand ten opzichte van de VS niet te verliezen én een stap te zetten naar een transportsector zonder fossiele brandstoffen. Dat laatste is de ambitie van de EU tegen 2050, een geleidelijk pad daarnaartoe vereist langetermijndoelstellingen en duidelijke mijlpalen zoals 2025.

Europese testcyclus

Toch vallen er belangrijke kanttekeningen te plaatsen bij de ranking van T&E. De basis waarop de CO2-uitstoot wordt berekend, de zogenaamde Europese testcyclus, strookt niet met de realiteit. Autoconstructeurs optimaliseren hun voertuigen voor de tests en in normale omstandigheden zou de uitstoot ongeveer 25 gr CO2/km hoger liggen.

Daarnaast is de efficiëntie van een wagen maar één factor die de uitstoot van transport beïnvloedt. Het effect van steeds efficiëntere voertuigen dreigt verloren te gaan als de Europese lidstaten geen maatregelen nemen om het aantal voertuigkilometers in te perken.

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.