Opnieuw actie bij Volkswagen Duitsland

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 8 september, 2011
Donderdagochtend hebben 12 Greenpeaceactivisten een spandoek uitgerold op het hoofdkwartier van autofabrikant Volkswagen in Wolfsburg. Daarop stond de niet mis te verstane boodschap: “Climate Change made in Germany”.

Actie aan VW in Wolfsburg.

De actie past in de campagne die Greenpeace eerder dit jaar ook in België lanceerde. We roepen Volkswagen op om zijn bestaande technologie die auto's zuiniger maakt standaard te maken in alle auto's, zonder de kosten door te rekenen aan de klant. Ook verwacht Greenpeace van een fabrikant die claimt een groene voortrekker te zijn dat hij zijn verzet tegen een beter Europees klimaatbeleid laat varen.

Wolfgang Lohbeck, expert van Greenpeace vanuit Wolfsburg: “Achter de schermen zijn de mensen van VW actief aan het lobbyen tegen klimaatsbeschermende maatregelen. Ze pompen miljoenen euro's in lobbywerk om striktere CO2-normen voor auto's tegen te houden en doen alsof ze bezig zijn met duurzaamheid en milieu.”

Groene optie

Greenpeace richt zich in deze campagne naar de Volkswagen-groep omdat het de grootste Europese autoproducent is, die bovendien claimt de groenste te zijn. De auto's die ze in een jaar produceren, stoten over hun gemiddelde levensduur 60 miljoen ton CO2 uit. Dat is bijna evenveel als PSA (Peugeot en Citroën samen) en Ford samen, en dubbel zoveel als BMW en Daimler samen.

Volkswagen heeft de technologie in huis om zuiniger auto's te bouwen, maar biedt ze enkel aan als optie.

 

- Neem deel aan onze campagne en surf naar www.vwdarkside.com
- Lees het rapport “De duistere kant van Volkswagen”

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.