Campagne tegen VW schakelt versnelling hoger

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 19 september, 2011
Eind juni gebruikte Greenpeace een persiflage op een wereldberoemd reclamefilmpje van Volkswagen om zijn internationale campagne tegen de Duitse autobouwer af te trappen. De voorbije weken staken we een tandje bij. Honderden vrijwilligers hielden op het Europese vasteland en in Groot-Brittannië een golf van acties tegen VW, dat zich groen voorstelt maar tegelijk lobbyt tegen strengere Europese uitstootnormen.

Donderdag 8 september beklommen activisten het hoofdkwartier van Volkswagen in Duitsland, terwijl Britse activisten een enorme boodschap projecteerden op de elektriciteitscentrale van Battersea (Londen), waar VW deelnam aan een voorstelling van “groene” auto's.

Actie in Londen

Op bezoek bij VW-dealers

De zaterdag erop was het opnieuw prijs. Een zestigtal Volkswagen-dealers in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië kregen actievoerders van Greenpeace over de vloer. Eenmaal binnen trokken ze een zwarte hoes over de showmodellen en gaven ze uitleg aan potentiële klanten van Volkswagen.

Zondagnacht en maandagochtend verschenen andere actievoerders op het toneel. In kleine groepjes bezochten ze dealers in 47 Britse dorpen en steden. Ze staken flyers voor de klanten onder de ruitenwissers en lieten brieven achter voor de manager.

Greenpeace op bezoek bij een VW-dealer.

VW protesteert tegen ons

Dat is nog niet alles. Eind vorige week hing Greenpeace een grote spandoek aan het autosalon in Frankfurt, het grootste ter wereld. Toen gebeurde er iets onverwacht. Volkswagen ronselde enkele personeelsleden om een tegenbetoging te organiseren. Je moet ze wel met een vergrootglas gaan zoeken op onderstaande foto.

Actie van Greenpeace en 'tegenbetoging' van Volkswagen.

Het is een originele manier om te communiceren met Greenpeace, maar zou het niet gemakkelijker zijn om samen rond de tafel te gaan zitten, iets wat Volkswagen al twee maanden weigert te doen? Want zolang het bedrijf lobbyt tegen een ambitieuzer klimaatbeleid in Europa, zal onze campagne blijven groeien.

Greenpeace verstoort businessfeestje op Ibiza

VW spaarde kosten noch moeite om de nieuwe modellen van de Beetle en de VW up! voor te stellen. 11.500 vertegenwoordigers uit heel Europa werden tussen 12 oktober en 4 november uitgenodigd voor een bedrijfsevenement op Ibiza. Uiteraard waren wij er ook bij. Activisten van Greenpeace vlogen met een parapente boven het testparcours met een banner 'CO2, das Problem'. Dezelfde boodschap was te lezen op de wegen naar de locaties van feestjes en expocentra, zodat ook de VW-verkopers niet konden ontsnappen aan de 'dark side' van hun merk.

Partout où VW ira, Greenpeace sera !


Partout où VW ira, Greenpeace sera !

Sluit je aan bij de rebellie op www.vwdarkside.com

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.