Amchitka, het concert nu beschikbaar op cd

Nieuwsartikel - 11 november, 2009
Met “Amchitka” laten we u het prille begin van onze milieubeweging horen. De dubbel-cd neemt u mee naar 16 oktober 1970 in het Canadese Vancouver, waar Joni Mitchell, James Taylor en Phil Ochs op de planken stonden voor een menigte van 10.000 mensen.

Amchitka, het concert in 1970 dat Greenpeace lanceerde

De opbrengst van dit concert financierde de eerste actie van het schip de Greenpeace. Het was een expeditie naar het eiland Amchitka om er te protesteren tegen kernproeven. Deze reis in 1971 markeerde het ontstaan van de internationale organisatie die we vandaag kennen als Greenpeace.

De cd-box wordt uitsluitend verdeeld door Greenpeace en bevat een boekje met 48 pagina's onuitgegeven fotomateriaal. De prijs voor de cd-box bedraagt 13,37 € + verzendingskosten. Voor de mp3 betaalt u 12,72 €

Amchitka is een stukje muziekgeschiedenis die sympathisanten van Greenpeace maar ook muziekliefhebbers van over de hele wereld zal bekoren. Het album bevat onuitgegeven nummers, duetten en dialogen die getuigen van het vertrouwen en de hoop in die periode. De boodschap van het concert is nog steeds actueel: verandering is mogelijk.

Bestel nu uw cd op de site www.amchitka-concert.com