De Arctic Sunrise komt naar België!

Nieuwsartikel - 30 mei, 2007
Op 16 en 17 juni meert het Greenpeaceschip de Arctic Sunrise aan in Antwerpen. Iedereen is welkom om tijdens deze opendeurdagen het schip te bezoeken.

Het Greenpeaceschip de Arctic Sunrise in het Amazonewoud in Brazilië.

Het schip komt naar België om de internationale campagne voor de bescherming van de bossen in het Congobekkente steunen. De wouden vallen ten prooi aan ongecontroleerde houtkapvoor de export van enkele waardevolle houtsoorten, ondermeer naarBelgië.

Ook de Congotruck

zal aanwezig zijn. In deze vrachtwagen kunt u de reizendefototentoonstelling bekijken die focust op de gevolgen van deontbossing voor de lokale bevolking. Greenpeacevoorlichters zijnvan de partij om al uw vragen te beantwoorden.

Het gebeurt maarzelden dat de Arctic Sunrise aanmeert in onze contreien. profiteer erdus van om het schip eens te bezoeken! Iedereen is welkom. Aarzel zekerniet om kinderen mee te brengen.

PRAKTISCH

Waneer?

De opendeurdagen gaan door op

16 en 17 juni van 13u tot 18u

.

Waar?

De Arctic Sunrise zal aanmeren aan

Scheldekaai 19 in het centrum van Antwerpen

. Scheldekaai19 bevindt zich net ten zuiden van het Zuiderterras, dit is terhoogte van het kruispunt Ernest Van Dijckkaai / Sint Jansvliet(voetgangerstunnel). Klik hier voor de locatie op Google Maps.

Hoe er te geraken met het openbaar vervoer?

Scheldekaai 19 ligt op 30 minuten wandelen van hetstation Antwerpen Centraal. U kunt ook onder het station (metro) tram2 of 15 nemen richting Linkeroever. De halte onder het station heet'Diamant' en u stapt af aan de halte 'Groenplaats' (derdehalte). Het is nog 10 minuten te voet van de Groenplaats tot aan hetschip. Vanop de Groenplaats volgt u de Groenkerkhofstraat, deReyndersstraat en de Vlasmarkt tot op de Ernest Van Dijckkaai, hierslaat u linksaf naar het Zuiderterras en de ligplaats.

Onderwerpen