Dans mee voor het klimaat!

Nieuwsartikel - 26 juli, 2009
Kom op zaterdag 29 augustus om 14u naar 't Klein Strand in Oostende en figuureer in de nieuwe clip "Big Ask again" van Nic Balthazar. Een massachoreografie in Bollywoodstijl zal gefilmd worden en het spotje zal als een grote videobetoging de wereld rondgaan.

The Big Ask Again

De Klimaatcoalitie roept op voor een tweede filmmanifestatie in het licht van de internationale klimaatonderhandelingen in Kopenhagen over het post-Kyototijdperk.

Vorig jaar bracht de manifestatie onder de naam Big Ask 6.000 mensen op de been. Dit jaar hebben we meer dan 10.000 figuranten nodig om in de verf te zetten dat de klok tikt voor het klimaat.

De Gentse regisseur Nic Balthazar ligt aan de basis van het project. De clip die hij vorig jaar regisseerde werd snel en wijd verspreid. Intussen hebben ongeveer 2 miljoen mensen de clip gezien in België. Dit jaar doen we het opnieuw en nog groter en nog swingender!

Op zaterdagnamiddag 29 augustus vanaf 14u krijgen duizendenmensen tegelijkertijd een choreografie aangeleerd, waarvoor Nic Balthazar zich liet bijstaan door Koen Augustijnen van les Ballets C. de la B. De gigantische dansclip wordt diemiddag ook meteen uitgevoerd en opgenomen, aangevuurd door top dj's alsBuscemi, Peter Van de Veire, Gerrit Kerremens en Muriëlle Scherre, envoorgedanst door een hele schare BV's en WC (wallons connus).

Weervrouwen Jill Peeters (VTM) en Sabine Hagedoren (VRT) sloegen de handen in elkaar om te mobiliseren voor de nieuwe klimaatclip van Nic Balthazar en maakten onderstaande TV-spot.

De Klimaatcoalitie krijgt de steun van de weerteams van de grote nieuwszenders en de Ethias Bank.

Praktisch

Zin om op de voortse rij te dansen? Kom dan op 29 augustus om 10u naar 't Klein Strand van Oostende om de choreografie van Koen Augustijnen van les Ballets C. de la B. aan te leren. Dans vanaf 14u mee op de eertse rij zodat de rest kan volgen.

Voor de andere figuranten, afspraak om 14u op dezelfde plaats. Hopelijk tot dan!

Verspreid de oproep via Facebook

Meer informatie op www.thebigaskagain.be

Onderwerpen