Europese Commissie vergeet ambitieus te zijn

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 12 juli, 2012
Vier jaar nadat de EU de eerste regelgeving goedkeurde om de CO2-uitstoot van wagens te beperken, heeft de Europese Commissie een voorstel gedaan om die te vernieuwen. Een goede basis, maar weinig ambitieus.

Het voorstel van de Europese Commissie kijkt niet verder dan 2020, alsof de klimaatproblematiek dan opgelost zou zijn. De doelstelling die opgelegd wordt aan de autoconstructeurs blijft ook bescheiden. Het lijkt erop dat de Commissie de autosector wil sparen terwijl de huidige crisis in de industrie deels te wijten is aan een gebrek aan visie voor een duurzame mobiliteit. In plaats van een ambitieuze doelstellingen op lange termijn kiest de Commissie voor een zwak beleid op korte termijn.

Ook consument is dupe

Niet enkel het klimaat verliest met dit bescheiden voorstel. Ook de consument is de dupe van een zwakke CO2-doelstelling. Een hoge CO2 uitstoot staat gelijk aan een hoog verbruik.  Vandaag betalen we gemiddeld 1788 euro per jaar aan brandstof. Met de stijging van de brandstofprijzen vanaf vrijdag zal dat nog hoger zijn. Met het huidige voorstel van de Commissie bespaart de Belgische autobestuurder 400 euro per jaar in 2020. Als de Commissie ambitieuzer is, kan de Belgische consument meer dan 700 euro per jaar uitsparen!

Het kan beter

De opgelegde CO2-doelstelling kan nog verzwakt worden door allerlei randmaatregelen. De gemiddelde uitstoot van de autovloot zal daardoor uiteindelijk hoger blijven dan de 95 gr CO2/km die vastgelegd is. Als je weet dat het met de huidige technologie mogelijk is om de uitstoot te verminderen tot 80 gr CO2/km en het aandeel van de transportsector in de totale CO2-uitstoot sinds 1990 niet meer is gedaald, is een bescheiden beleid onaanvaardbaar.

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.