Eneco en Lampiris winnen groepsaankoop

5 reacties
Nieuwsartikel - 6 december, 2012
18.365 switchers kunnen voortaan kiezen voor milieuvriendelijkere elektriciteit. Door de groepsaankoop, georganiseerd door de Franstalige gezinsbond La ligue des Familles en Greenpeace, zullen deze switchers ook een lagere energiefactuur ontvangen.

De deelnemers van de groepsaankoop Switch-to-Green zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht van het onderhandelde aanbod. Zo weten ze precies hoeveel ze kunnen besparen.

Eneco en Lampiris winnen groepsaankoop Greenpeace

Eneco en Lampiris

Het aanbod is verschillend in de drie gewesten van het land. In Wallonië en Vlaanderen heeft Eneco de strijd gewonnen, in Brussel is dat Lampiris. Maar over het hele land gaat het om partner-leveranciers die bijzonder goed scoren in het klassement van groenestroomleveranciers, dat onlangs door Greenpeace is geüpdatet.

"Dat bewijst dat de markt evolueert en dat groene energie tegen een concurrentiële prijs mogelijk is,” stelt een opgetogen Arnaud Collignon van Greenpeace. “Maar het is vooral een signaal dat de consumenten aandacht hebben voor de herkomst van de energie die zij verbruiken. Ons klassement analyseert de investeringen van de leveranciers. De consumenten hebben aangegeven dat zij geen vertrouwen meer hebben in kernenergie en steenkool en dat zij energie willen die op duurzame wijze is geproduceerd."

Eerste duurzame groepsaankoop

Groepsaankopen zoals deze zorgen voor meer dynamiek op de markt. De voorbije maanden zijn er verschillende groepsaankopen georganiseerd en dat heeft geleid tot meer flexibiliteit op de markt, vooral dan in Vlaanderen. Belangrijk is dat ook meer duurzame groepsaankopen mogelijk blijken! En dat is uitstekend nieuws voor de toekomst... 

5 reacties Reageren

(Niet-geregistreerd) Wieland zegt:

Heb onlangs ook de 'offerte' via mail gekregen. Ik wil hier even aanstippen dat dit alles behalve een goed aanbod is, en dat de actuele prijs ...

Geplaatst 23 januari, 2013 om 14:14 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

taw-brunob zegt:

en zie hier het antwoord van Greenpeace :

Beste,

Bedankt om uw mening met ons te delen. Het is inderdaad zeker niet de bedo...

Geplaatst 14 december, 2012 om 11:34 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

taw-brunob zegt:

ziehier mijn opmerkingen naar greenpeace toe ivm deze groepsaankoop

Beste

Ecopower zal geen korting geven voor groepsaankopen aangezien ze met 1 vaste prijs werken voor iedereen => eerlijk en transparant
Er is geen vaste vergoeding, dus niets verbruiken is niets betalen. Dit is pas groen gedacht !
De winst vloeit zowiezo via dividend terug naar de eindgebruikers aangezien gebruikers ook eigenaar zijn van de cooperatieve onderneming.

Het zou spijtig zijn moest een andere groene speler met de groepsaankoopgebruikers gaan lopen dank zij een tijdelijke actie.
Het zou goed zijn indien criteria zoals transparantie van tarieven, eerlijkheid van herkomstbepaling en het terugvloeien van de winst naar de eindgebruiker, mee in rekening worden gebracht voor het bepalen van de leverancier van de groepsaankoop.

Mvg

Bruno

Geplaatst 14 december, 2012 om 11:32 Misbruik melden Reageer

(Niet-geregistreerd) Els zegt:

Ik vind het een beetje ontgoochelend dat een leverancier die slechts 13/20 scoort toch als voldoende groen beschouwd wordt. een 20/20 hoeft niet, maar...

Geplaatst 13 december, 2012 om 11:09 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

LucVR zegt:

Hierbij de reactie van Ecopower, mijn huidige leverancier, waaruit blijkt dat de voorgespiegelde winst niet correct is.
De hoofddoelstelling va...

Geplaatst 11 december, 2012 om 12:34 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

1 - 5 van 5 resultaten.

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.