Eneco en Lampiris winnen groepsaankoop

5 reacties
Nieuwsartikel - 6 december, 2012
18.365 switchers kunnen voortaan kiezen voor milieuvriendelijkere elektriciteit. Door de groepsaankoop, georganiseerd door de Franstalige gezinsbond La ligue des Familles en Greenpeace, zullen deze switchers ook een lagere energiefactuur ontvangen.

De deelnemers van de groepsaankoop Switch-to-Green zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht van het onderhandelde aanbod. Zo weten ze precies hoeveel ze kunnen besparen.

Eneco en Lampiris winnen groepsaankoop Greenpeace

Eneco en Lampiris

Het aanbod is verschillend in de drie gewesten van het land. In Wallonië en Vlaanderen heeft Eneco de strijd gewonnen, in Brussel is dat Lampiris. Maar over het hele land gaat het om partner-leveranciers die bijzonder goed scoren in het klassement van groenestroomleveranciers, dat onlangs door Greenpeace is geüpdatet.

"Dat bewijst dat de markt evolueert en dat groene energie tegen een concurrentiële prijs mogelijk is,” stelt een opgetogen Arnaud Collignon van Greenpeace. “Maar het is vooral een signaal dat de consumenten aandacht hebben voor de herkomst van de energie die zij verbruiken. Ons klassement analyseert de investeringen van de leveranciers. De consumenten hebben aangegeven dat zij geen vertrouwen meer hebben in kernenergie en steenkool en dat zij energie willen die op duurzame wijze is geproduceerd."

Eerste duurzame groepsaankoop

Groepsaankopen zoals deze zorgen voor meer dynamiek op de markt. De voorbije maanden zijn er verschillende groepsaankopen georganiseerd en dat heeft geleid tot meer flexibiliteit op de markt, vooral dan in Vlaanderen. Belangrijk is dat ook meer duurzame groepsaankopen mogelijk blijken! En dat is uitstekend nieuws voor de toekomst... 

5 reacties Reageren

(Niet-geregistreerd) Wieland zegt:

Heb onlangs ook de 'offerte' via mail gekregen. Ik wil hier even aanstippen dat dit alles behalve een goed aanbod is, en dat de actuele prijs ...

Geplaatst 23 januari, 2013 om 14:14 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

taw-brunob zegt:

en zie hier het antwoord van Greenpeace :

Beste,

Bedankt om uw mening met ons te delen. Het is inderdaad zeker niet de bedoeling om mensen die reeds bij een 100% groene leverancier zijn om te schakelen naar een leverancier die dat slechts 70% is. Jammergenoeg kunnen we dit ook niet voorkomen. Maar gelukkig merken we dat mensen die bvb bij ecopower zijn, zich meestal enkel inschrijven voor gas. Mensen die reeds bewust gekozen hebben voor écht groene stroom lijken gelukkig niet snel bereid om daarvan af te stappen. Dus we denken (en hopen) dat het aantal mensen die in die richting bewegen toch beperkt zullen zijn. Terwijl het aantal mensen die van een vervuilende leverancier overstappen naar een betere toch zeer groot zal zijn. Een meerderheid van de mensen is nog steeds bij zeer vervuilende leveranciers (die vaak beweren 100% groen te zijn) en dat is natuurlijk het publiek die we voornamelijk willen bereiken.
Een leverancier zoals Ecopower kan jammer genoeg de grote groep mensen van de groepsaankoop niet van energie voorzien, aangezien zij stapje per stapje groeien en nu al een wachtlijst hebben. Daarom moeten we het doen met de andere mogelijke leveranciers, die toch al veel beter zijn dan electrabel, nuon, essent en luminus. De leveranciers waar wij uit kiezen leveren niet enkel groene stroom, maar investeren er ook in.

Ik zal uw idee in elk geval doorspelen aan onze campaigner die verantwoordelijk is voor de switch-to-green campagne. Nogmaals bedankt om ons te contacteren. Het is belangrijk dat er visies uit verschillende hoeken komen, zodat wij onze campagnes steeds kritisch kunnen bekijken.

Milieuvriendelijke groeten,

Kim Melsens

Geplaatst 14 december, 2012 om 11:34 Misbruik melden Reageer

taw-brunob zegt:

ziehier mijn opmerkingen naar greenpeace toe ivm deze groepsaankoop

Beste

Ecopower zal geen korting geven voor groepsaankope...

Geplaatst 14 december, 2012 om 11:32 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

(Niet-geregistreerd) Els zegt:

Ik vind het een beetje ontgoochelend dat een leverancier die slechts 13/20 scoort toch als voldoende groen beschouwd wordt. een 20/20 hoeft niet, maar...

Geplaatst 13 december, 2012 om 11:09 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

LucVR zegt:

Hierbij de reactie van Ecopower, mijn huidige leverancier, waaruit blijkt dat de voorgespiegelde winst niet correct is.
De hoofddoelstelling va...

Geplaatst 11 december, 2012 om 12:34 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

1 - 5 van 5 resultaten.

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.