Expeditie bereikt geografische noordpool

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 17 april, 2013
Na een week reizen op ski’s hebben de leden van de Noordpoolexpeditie de geografische noordpool bereikt. Ze hebben er een gat in het ijs gemaakt om de “vlag voor de toekomstige generaties” en de capsule met 2,7 miljoen handtekeningen van mensen die het noordpoolgebied willen beschermen, neer te laten.

De capsule uit glas en titanium werd neergelaten op exact dezelfde plaats waar een kleine Russische onderzeeër in 2007 de Russische vlag plantte, een provocerende geste waarmee Moskou het gebied (en vooral de grondstoffen die eronder liggen opgeslagen) opeist.

Met onze symbolische daad echter roepen we de Noordpool uit tot beschermd gebied dat aan de mensheid en dus ook aan de toekomstige generaties toebehoort.


 I ♥ ARCTIC


Na deze expeditie nodigen we alle Noordpoolbeschermers van over de hele wereld uit om zelf ook iets te doen. Samen zullen we onze politieke leiders vragen om het noordpoolgebied een no-gozone te maken voor oliemaatschappijen en industriële vissersvloten. Van Buenos Aires via Berlijn tot Bangkok: wees erbij op 20 april.

Want wat zich op de Noordpool afspeelt, heeft gevolgen voor de ganse planeet.

 

arctic

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.