Word gen-detective en doe mee aan Trolley Watch

GGO-voedsel? Nee bedankt!

Nieuwsartikel - 11 juli, 2004
Goed nieuws voor bewuste shoppers: de nieuwe Europese wet rond etikettering is een feit. Sinds 18 april moeten de producenten op de verpakking van hun producten de volgende vermelding voorzien: "*product op basis van genetisch gemanipuleerde maïs/soja/koolzaad". De regeling geldt zowel voor ingrediënten, additieven en aroma's waarin genetisch gemanipuleerde soja of maïs zit (wat al het geval was), maar ook voor oliën en afgeleide producten. En dat is nieuw. Mogelijk duiken er dus nieuwe transgene producten op. Tijd om in actie te schieten! Word gen-detective en werk mee aan de Trolley watch-campagne!

Zeg NEE tegen GGO's!

Voortaan kan je dus met kennis van zaken gaan winkelen en elk product waarin GGO's verwerkt werden, herkennen. Een heleboel GGO-producten zijn al in de warenhuizen uit de rekken verdwenen, dankzij het jarenlange massale verzet van consumenten. Sinds 18 april moet op ook op oliën en afgeleide producten vermeld staan dat ze op basis van gengewassen zijn vervaardigd. Dat was voordien niet het geval. Het komt er op aan de nieuwe transgene producten snel op te sporen en actie te voeren tegen de verkoop ervan.

Daarom start Greenpeace met een Europese Stop GGO-actie. En daarin kan jij ons helpen.

Word gendetective

Neem de leiding over het onderzoek! Zoek in warenhuizen naar transgene producten. Lees aandachtig de etiketten op de voedingsproducten. Als je op een verpakking "product op basis van genetisch gemanipuleerde maïs/soja/koolzaad" ziet staan, laat het ons dan weten. Opgepast: de vermelding "gemodificeerd zetmeel" heeft niets te maken met genetische manipulatie.

Alle nieuwe GGO-producten die jullie ontdekken, komen op een rode lijst op onze website. Zo kunnen andere consumenten de informatie consulteren en op hun beurt met kennis van zaken GGO-producten vermijden. Als we ons massaal tegen genetisch gemanipuleerde organismen verzetten, zullen ze uiteindelijk uit de rekken van de warenhuizen verdwijnen.

Wil je meedoen aan de Trolley Watch campagne? Surf dan naar de Europese Trolley Watch-site voor alle praktische informatie.

Onderwerpen