Greenpeace blaast VW’s groene rookgordijn weg

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 27 september, 2012
Parijs - 27 september 2012 - De groene buzz rond de nieuwe Golf 7 deed uitschijnen dat Volkswagen deze keer echt het milieuvriendelijke pad was ingeslagen. Niets is minder waar!

Om de puntjes op de i te zetten verstoorden een 15-tal Greenpeace activisten deze ochtend de persconferentie van de autoconstructeur: eerst ontvouwden ze een banner boven de VW stand terwijl CEO Winterkorn zijn speech hield: ‘Volkswagen nous enfume’ (Volkswagen blijft mist spuien over zijn groene intenties) Iets later steeg rook op uit een van de Golf 7’s.

Conférence de Volkswagen au Mondial de l’Automobile de Paris et participation d'activistes de Greenpeace


De Golf 7 een gemiste kans

Volkswagen heeft de technologie om de Golf 7 een groene voorloper te maken in het
segment
, maar heeft nagelaten om dit waar te maken. De nieuwe Golf is weliswaar efficiënter dan de vorige versie maar de blue motion technologie blijft een optie. De impliciete boodschap van Volkswagen is duidelijk: wil je een zuinige en milieuvriendelijke wagen, tast dan maar dieper in je zakken. Een link met hun claim klimaatleider te zijn, is ver te zoeken.


Slogans verbergen ware ambities

VW blijft lobbyen tegen strikte Europese CO2-normen die door verschillende andere constructeurs ondersteund worden. In juli stelde de Europese Commissie nieuwe regels voor om de uitstoot van CO2 en zo ook het brandstof verbruik door wagens te verminderen. Volkswagen bleek erg geïnteresseerd om... de voorgestelde regels af te vlakken. De constructeur heeft niets tegen CO2-normen maar wil ze niet te streng en niet te snel.


Dialoog

Tot nog toe wou de CEO van Volkswagen, Winterkorn, geen dialoog aangaan met Greenpeace. In Parijs hebben we hem nogmaals uitgenodigd om ons te ontmoeten bij onze Golf, uitgedost met jullie foto’s uit de fotopetitie.

Greenpeace blaast VW’s groene rookgordijn wegMeer dan een half miljoen ondertekenaars hebben VW al opgeroepen om hun groene slogans waar te maken. Met een steeds verder krimpende Noordpool, wordt het tijd dat VW luistert.

Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.