Herald Tribune voorspelt historisch klimaatakkoord

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 18 juni, 2009
De speciale International Herald Tribune opent met het historische klimaatakkoord van Kopenhagen. Wie goed kijkt ziet de knipoog: de datum blijkt 19 december 2009, als de Kopenhagen Klimaattop hopelijk goed is afgerond. Greenpeace zit achter deze speciale editie in de exacte stijl van het gezaghebbende dagblad. Foto's, koppen, columns en zelfs strips gaan over klimaatmaatregelen.

Greenpeaceactivisten verdelen in de Europese wijk in Brussel een speciale editie van de International Herald Tribune, met op de voorpagina het historisch klimaatakkoord van Kopenhagen.

In Brussel zijn de Europese politiek leiders bij elkaar om te praten over klimaatmaatregelen en hoeveel geld ze daar in december voor uittrekken. Deze leiders zouden nu al initiatief moeten nemen om gevaarlijk opwarming van de aarde - boven de 2 graden - tot staan te brengen.

Greenpeace wil klimaatfonds

Greenpeace pleit voor een klimaatfonds van 110 miljard euro, waarvan 30 miljard bestemd is voor het behoud van bossen. Ontbossing blijkt verantwoordelijk voor zeker 20 procent van de huidige CO2-uitstoot.

De 55.000 exemplaren zijn donderdag door vrijwilligers gedistribueerd in Belgie en Nederland, maar ook in de Verenigde Staten.

Kijk zelf in de Greenpeace editie van de Herald Tribune.

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.