Terug van weggeweest: Greenpeace T-shirts

Ontwerp je eigen model in onze DIY-webshop

1 reactie
Nieuwsartikel - 1 augustus, 2011
"No time to waste" of "This body is in danger". Onze T-shirts waren een fenomeen in de jaren tachtig en negentig. Na 15 jaar wil Greenpeace België een vervolg breien aan dat succesverhaal. In een splinternieuwe webshop kan je niet alleen T-shirts kopen, maar ook zelf een ontwerp voorstellen.

Nieuwe Greenpeace T-shirt met design van Veuch.

De T-shirts verschijnen in een beperkte oplage en zullen enkel online via www.greenpeaceshop.be te koop zijn. De eerste ontwerpen in de webshop werden gemaakt door drie Belgische street artists en grafisch ontwerpers. Maar weldra kan iedereen zijn eigen slogan of design voorstellen.

Do it yourself

Het principe van de 'design your own' T-shirts is erg eenvoudig. Surfers kunnen eigen ontwerpen opladen, die dan online getoond worden. Bezoekers van de webshop worden uitgenodigd om te stemmen op hun favoriete ontwerp. De best scorende modellen gaan in productie en krijgen een plaatsje in de virtuele rekken van onze webshop.

De eerste designs, die nu al in de webshop verkrijgbaar zijn, werden gemaakt door designers Veuch, Latong en Blob. De T-shirts kosten 24,99 euro (exclusief verzending). De opbrengst gaat naar de campagnes van Greenpeace. Dit najaar ligt de nadruk op het behoud van het Indonesische regenwoud, de ontwikkeling van hernieuwbare energie en het afstappen van onze afhankelijkheid van olie en kernenergie.

Laat jezelf horen

Waarom gaat Greenpeace na 15 jaar weer T-shirts verkopen? T-shirts blijven een erg doeltreffende en democratische manier om jezelf uit te drukken. Het succes van No time to waste bij verschillende generaties is daar een goed bewijs van. Deze nieuwe lijn beantwoordt aan de vraag van veel van onze sympathisanten. We zijn dan ook erg benieuwd naar hun reacties en de ontwerpen die binnenkort in de webshop zullen verschijnen.

Om overstock en verspilling van grondstoffen uit te sluiten, worden er net zoveel exemplaren gemaakt als er besteld worden. Ook niet onbelangrijk: de T-shirts zijn van biokatoen en hebben een Eko Quality- en fairtradelabel.

Neem een kijkje op onze webshop.

Onderwerpen
1 reactie Reageren

(Niet-geregistreerd) Christa zegt:

Geachte,

Hoe kan ik enkele t shirts online bestellen?
Ik raak wel op een link,maar dan krijg ik geen beeld van t shirts,enkel terug...

Geplaatst 18 september, 2013 om 23:31 Misbruik melden Reageer

Lees meer Lees minder

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.