Unilever steunt de vraag van Greenpeace voor een moratorium op ontbossing in Indonesië

Nieuwsartikel - 5 mei, 2008
Greenpeace publiceerde op 21 april een nieuw rapport dat aantoont hoe palmolieleveranciers van Unilever betrokken zijn bij de vernietiging van bossen in Indonesië. Sindsdien hebben in heel wat Europese landen duizenden cyberactivisten een mail naar Unilever gestuurd met de vraag het oerbos niet om zeep te helpen. En met resultaat! Unilever deed op 1 mei een oproep voor een moratorium dat de vernietiging van regenwoud voor de groeiende palmolie-industrie in Indonesië moet stoppen.

Een palmolieplantage in Riau (Sumatra – Indonesië).

Unilever behoort tot de grootste verbruikers van palmolie in de wereld. Jaarlijks consumeert het bedrijf ongeveer 1,3 megaton palmolie (dit is ongeveer 3 % van de wereldproductie van palmolie). Ongeveer de helft daarvan haalt het bedrijf uit Indonesië.

Tijdens een uiteenzetting in Londen ter gelegenheid van de 'May Day Climate Change Summit' kondigde CEO Patrick Cescau aan dat zijn bedrijf de vraag van Greenpeace steunt om de vernietiging van het Indonesische regenwoud volledig stop te zetten. Dit is een eerste stap in de goede richting, maar we waarschuwden Patrick Cescau meteen dat beloftes voor duurzame palmolie nergens toe leiden, zolang leveranciers van Unilever het regenwoud van Indonesië verder vernietigen. Indonesië is de 3de grootste uitstoter van broeikasgassen ter wereld en dit voornamelijk door ontbossing.

Greenpeace voerde actie aan kantoren van Unilever in Rotterdam, RomeLonden en Liverpool.

Onderwerpen