Succes: ook Levi's gooit het roer om

2 reacties
Nieuwsartikel - 13 december, 2012
Levi Strauss & Co kiest vandaag voor gifvrije mode. Waarom? Omdat jij en honderdduizend anderen eisten dat Levi’s zou ‘ontgiften’.

campagne detox, levi'sDe grootste jeansproducent ter wereld is nu het elfde kledingmerk dat geloofwaardige engagementen doet in het kader van onze Detox-campagne.
Levi’s komt met zijn nieuwe beleid op de proppen amper acht dagen nadat we het rapport Toxic Threads: Under Wraps in Mexico presenteerden en de documentaire vertoonden van een Mexicaans gezin dat ten strijde trekt tegen de textielfabrieken die hun water vervuilen.

Koerswijziging

De bekendste jeansproducent is nu eindelijk de leider geworden die het al beweerde te zijn. Daardoor kunnen zijn concurrenten, die tot op vandaag weigeren om verantwoordelijk te nemen voor de vervuiling bij de productie van hun kleding, zich steeds minder wegsteken. Onder hen grote namen als Calvin Klein, GAP enVictoria's Secret.

Het engagement van Levi’s is fantastisch nieuws voor het milieu. Het bedrijf eist nu van zijn 15 grootste leveranciers, elk met verschillende fabrieken vooral in China en Mexico, dat ze tegen eind juni 2013 alle gegevens over hun watervervuiling vrijgeven. Tegen eind 2013 zijn 25 andere grote leveranciers aan de beurt. De mensen die in de buurt van deze fabrieken wonen, kunnen op die manier eindelijk te weten komen wat de textielindustrie in hun milieu loost.

Belangrijker is dat Levi’s het probleem ook aan de bron aanpakt. Het gaat op zoek naar niet-schadelijke alternatieven voor de giftige stoffen die het vandaag gebruikt. Hun vorige beleid was erg gericht op het beperken van schadelijke chemicaliën, in plaats van ze volledig te elimineren.


Gifvrije mode is hip

Meer dan 400.000 mensen hebben ingetekend op de Detox-campagne sinds we van start gingen in november. Fashionista’s, activisten, ontwerpers en bloggers kwamen in actie op Twitter en Facebook om de gifverslaving van de mode-industrie aan te klagen. Zo bereikten jullie miljoenen vrienden en volgers.

Zara beloofde als eerste om te ontgiften, gevolgd door Mango en Esprit. Daarna hebben we met jullie steun onze pijlen op Levi’s gericht. In acht dagen tijd hadden honderdduizenden mensen de jeansproducent al opgeroepen om zijn woorden in daden om te zetten. Activisten en vrijwilligers kwamen op straat in meer dan twintig landen, om klanten en personeel van Levi’s op zijn giftig geheim aan te spreken.


Onze macht als activisten en consumenten is enorm. Maar helaas blijven textielfabrieken giftig afvalwater lozen: terwijl 11 grote merken nu meedoen aan de Detox-campagne, zijn er nog heel wat bedrijven waar de urgentie van de situatie niet is doorgedrongen.


Naar de volgende overwinning
Help onze nieuwe Detox-video verspreiden.

Levi Strauss & Co kiest vandaag voor gifvrije mode. Waarom? Omdat jij en honderdduizend anderen eisten dat Levi’s zou ‘ontgiften’.

We weten dat merken als Calvin Klein, Gap en Victoria’s Secret sociale media maar ook de klassieke media nauwgezet in de gaten houden. Elke keer dat je op deze video reageert en hem 'leuk vindt', deelt of promoot, neemt de druk op bedrijven toe om te stoppen met het vergiftigen van onze rivieren en waterlopen

Een gifvrije wereld is mogelijk. Samen kunnen hieraan meewerken.

2 reacties Reageren

Erwin zegt:

Het beste bewijs dat milieuvriedelijk werken WEL kan.
Dit soort acties moet opgedreven worden en niet alleeen in de kledingindustrie.

Geplaatst 16 december, 2012 om 12:42 Misbruik melden Reageer

(Niet-geregistreerd) sdmsdm zegt:

Prachtig, elke overwinning van Greenpeace is er een voor ons huidig en tokomstig milieu. Hopelijk komen er nog eens zoveel fashionista sympathisanten bij n.a.v. de actie LEVI !!!

Geplaatst 16 december, 2012 om 12:10 Misbruik melden Reageer

1 - 2 van 2 resultaten.

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.