Radiohead en Jude Law op de bres voor de Noordpool

1 reactie
Nieuwsartikel - 4 juli, 2012
We konden de Britse groep Radiohead en acteur Jude Law strikken voor een van onze beste filmpjes ooit.

Neem een minuutje om het rustig te bekijken, en vergeet het niet te delen met je vrienden en familie.

Oliemaatschappijen zien het smelten van het ijs als de uitgelezen kans om meer olie op te pompen, in het voorheen ontoegankelijke noordpoolgebied. Shell vertrekt een van deze dagen met een vloot naar de kust voor Alaska, waar het deze zomer proefboringen wil uitvoeren.

“Nu het poolijs smelt, moeten ijsberen verder gaan dan hun normale habitat verlaten om nog voedsel te vinden en hun jongen te voeden. Deze film is een krachtige uitdrukking van hoe ons lot verbonden is. Klimaatverandering heeft namelijk gevolgen voor ons allemaal, waar we ook wonen”, stelt Jude Law.

“Een handvol oliemaatschappijen willen nu de Noordpool aanboren, alleen maar om in het volgende kwartaal mooie winstcijfers te kunnen voorleggen. Maar er is een wereldwijde beweging in de maak om hen te stoppen. Ik schaar me achter de honderdduizenden anderen die vinden dat het gebied een reservaat moet worden dat beschermd wordt tegen de hebzucht van grote bedrijven”, aldus de Britse auteur.

Ook Thom Yorke, de zanger van Radiohead, steunt de campagne. “We moeten verhinderen dat oliemaatschappijen koers zetten naar de Noordpool. Een olielek in het noordpoolgebied zou deze schitterende regio verwoesten, terwijl het verbranden van olie alleen maar bedraagt aan het grootste probleem van onze tijd: de klimaatverandering. Daarom steun ik deze campagne.”

Heb jij het al opgenomen voor de Noordpool?
www.savethearctic.org/nl

Onderwerpen
1 reactie Reageren

Groene herder zegt:

Meerdere bekende mensen zouden zich moeten inzetten voor dergelijke doeleinden zodat ook hun fans hun voorbeeld zouden kunnen volgen.

Geplaatst 5 juli, 2012 om 20:40 Misbruik melden Reageer

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.