VW: wanneer wordt blauw het nieuwe groen?

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 20 april, 2012
Bij Volkswagen zijn ze nog niet van ons verlost. Ook op hun jaarlijkse Algemene Vergadering in Hamburg was Greenpeace present. Het is tijd dat de grootste autobouwer van Europa zijn woorden in daden omzet, en het voortouw neemt in de strijd tegen de klimaatverandering.

Onze activisten ontrolden een grote spandoek aan het congrescentrum waar de Algemene Vergadering plaatsvond. In tegenstelling tot wat hun advertenties doen geloven, weigert Volkswagen nog altijd ambitieuze doelstellingen op te stellen om de CO2-uitstoot van zijn vloot terug te dringen. Zelfs het duurzaamheidsrapport dat VW op dezelfde dag publiceerde, heeft weinig om het lijf. 

Een bewaker (in het rood) snijdt onze spanddoek door.

 

IJsberen

In juni vorig jaar gebruikte Greenpeace een persiflage op een wereldberoemd reclamefilmpje van Volkswagen om zijn internationale campagne tegen de Duitse autobouwer af te trappen. Er volgden nog acties onder andere in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en zelfs op Ibiza. Maar ook op het Autosalon van Brussel waren we erbij, met een delegatie ijsberen nog wel. 

Meer dan een half miljoen Jedi die zich achter de campagne hebben geschaard, willen dat Volkswagen stopt met lobbyen tegen strengere Europese CO2-doelstellingen. Als VW echt de groene autoconstructeur is die het beweert te zijn, moet het de gemiddelde uitstoot van zijn vloot kunnen verlagen tot 80 gram CO2/km tegen 2020. Die norm is niet alleen technisch haalbaar, maar ook noodzakelijk voor de strijd tegen klimaatverandering.

Greenpeace vraagt dat Volkswagen publiekelijk ambitieuze doelstellingen tegen 2020 stelt, in plaats van achter de schermen op de rem te staan.

"CO2 helpt het klimaat naar de vaantjes". Greenpeace aan de vooravond van VW's Algemene Vergadering.

 

Tegenbetoging

Betogen is trouwens geen alleenrecht van Greenpeace. Sinds het autosalon van Frankfurt in september is Volkswagen voorbereid op onze acties. Ook voor de Algemene Vergadering had VW zelf 'activisten' ingeschakeld en zelfs een vliegtuig met spandoek ingehuurd om de boodschap van Greenpeace te counteren met slogans als “Blauw is het nieuwe groen” en “VW, nr 1 in de strijd tegen klimaatverandering”.

Mooie slogans, die hopelijk snel realiteit worden.

Volg de campagne

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.