4.000 mensen zongen voor het klimaat

Nieuwsartikel - 29 november, 2010
Zondag waren we met 4.000 mensen om met luide stem te zingen voor het klimaat. Een niet mis te verstane boodschap aan de politici die vandaag aanschuiven aan de onderhandelingstafel op de VN-top in Cancún. Bedankt aan al wie de kou heeft getrotseerd!

Zondag waren we met 4.000 mensen om met luide stem te zingen voor het klimaat.

Met deze manifestatie wil de Klimaatcoalitie, die meer dan 80 organisaties uit het middenveld verzamelt, de onderhandelaars herinneren aan de noodzaak van een ambitieus en bindend klimaatakkoord. Ook wij van Greenpeace hebben volop gemobiliseerd voor optocht. De opkomst bewijst dat, ondanks de mislukking in Kopenhagen vorig jaar, mensen wel degelijk begaan zijn met de klimaatproblematiek en bezorgd zijn over de toekomst van de planeet.

Het klimaatlied dat zondagnamiddag aan de Kunstberg werd gezongen was een herwerking van 'Hey Jude' van The Beatles. Na de opvoering van het klimaatlied werd nog een trailer van de onlangs bekroonde film 'Klimaatchaos in het Zuiden' getoond, over de gevolgen van de klimaatverandering in Burkina Faso, Togo, Ecuador en Bangladesh.

"Zing voor het Klimaat" was de vierde manifestatie van de Klimaatcoalitie op rij.

Ook Greenpeace maakt deel uit van de Klimaatcoalitie.

Onderwerpen