Blog Klimaat & Energie

Klimaat & energie

 • Engie, het is jouw afval: jij betaalt

  Blogartikel door Eloi Glorieux - 14 november, 2018 om 8:25

  Vanochtend hebben een twintigtal actievoerders van Greenpeace de hoofdingang van Engie geblokkeerd met grote nucleaire vaten om de kernafvalcrisis aan te kaarten. Zij ontrolden spandoeken met de boodschap: “Het is jouw afval”.

  Het lijkt er steeds m... Lees meer >

 • Zichtbaar vanuit de ruimte: België stikt in NO2

  Blogartikel door Greenpeace België - 29 oktober, 2018 om 11:10

  België, en Antwerpen in het bijzonder, behoort tot de gebieden met de meeste vervuiling door stikstofdioxide (NO2) ter wereld. Dat blijkt uit nieuwe satellietgegevens van het Europese ruimtevaartagentschap, die werden geanalyseerd door Greenpeace.

  De ... Lees meer >

 • SAVE THE DATE: Grote klimaatmars in Brussel op 2 december

  Blogartikel door Greenoeace België - 24 oktober, 2018 om 13:24

  Drie jaar na het klimaatakkoord van Parijs is de uitstoot van België niet aan het dalen, maar aan het stijgen. Daarom organiseren Climate Express en de Klimaatcoalitie (waaronder Greenpeace) op zondag 2 december een klimaatmars. Doe je mee?

  We eis...

  Lees meer >
 • Mijn nieuwe job: opkomen voor betere luchtkwaliteit

  Blogartikel door Elodie Mertz - 23 oktober, 2018 om 9:39

  Bij Greenpeace verwelkomden we afgelopen zomer een nieuw gezicht: Elodie Mertz. Zij versterkt ons Clean Air Now-team, dat werkt rond luchtkwaliteit. In dit artikel vertelt Elodie over haar eerste drie maanden bij Greenpeace.

  Wanneer de maand juli a... Lees meer >

 • Het is nu of nooit voor het klimaat

  Blogartikel door Greenpeace België - 11 oktober, 2018 om 16:48

  De klimaatopwarming bedreigt niet langer alleen onze toekomst: ze is vandaag een realiteit. Ja, we hebben nog de kans om in actie te komen, maar dan wel snel en krachtdadig. Dat schrijft het IPCC in zijn laatste rapport.

  De experts uit het VN-klim... Lees meer >

 • Actie voor gezonde lucht

  Blogartikel door Greenpeace België - 8 oktober, 2018 om 9:22

  In het hele land werd dit weekend actie gevoerd voor gezonde lucht.  Zo was er onder meer de fietstocht langs de A12 van de actiegroep Filter Café Filtré - ouders en kinderen die al sinds maart wekelijks actie voeren aan de schoolpoort - en het festiv... Lees meer >

 • Tijd voor een Waalse CurieuzeNeuzen

  Blogartikel door Elodie Mertz - 2 oktober, 2018 om 10:40

  Op vraag van Greenpeace hebben burgers gedurende een maand lang de luchtkwaliteit gemeten in zes Waalse steden. De resultaten zijn zorgwekkender dan wat de cijfers van officiële meetpunten weergeven. Van alle deelnemers ademt 60,3% lucht in van matige... Lees meer >

 • Stap over op groene stroom!

  Blogartikel door Mathieu Soete - 28 september, 2018 om 14:44

  De onbetrouwbaarheid van onze kerncentrales bewijst deze week opnieuw dat we versneld op 100% hernieuwbare energie moeten overstappen. Wie écht groene stroom wil, om zo mee de schouders te zetten onder de energietransitie, kan vandaag terecht bij 8 le... Lees meer >

 • Nog 10 jaar om brandstofauto te begraven

  Blogartikel door Joeri Thijs - 20 september, 2018 om 9:29

  Het klimaatakkoord van Parijs laat er geen twijfel over bestaan: de wereld moet de strijd tegen de opwarming van de aarde flink opdrijven. Meer bepaald mag de globale temperatuurstijging niet boven de 1,5 °C klimmen.

  Sinds de historische klimaattop i...

  Lees meer >
 • Deze Belgische stad scoort best op duurzame mobiliteit

  Blogartikel door Greenpeace België - 15 september, 2018 om 7:12

  In een nieuw rapport vergelijken we de vijf grootste Belgische steden op het vlak van duurzame mobiliteit en leefbaarheid. Gent, Brussel en Antwerpen staan bovenaan, Luik en Charleroi bungelen onderaan het klassement.

  Bekijk onze ranking hier

  Greenp... Lees meer >

1 - 10 van 321 resultaten.