Ze willen ons doen geloven dat we niet zonder fossiele brandstoffen kunnen. Ze hopen dat we lijdzaam zullen toezien hoe de ontginning en verbranding van steenkool, olie en gas onze lucht verpest, ons klimaat opwarmt en leidt tot meer extreem weer. Maar dan hebben ze het mis!

Laat van je horen!

In maart zullen mensen en gemeenschappen over de hele wereld net als vorig jaar hun stem laten horen voor een eind aan fossiele brandstoffen. Bekijk de video hieronder en ontdek hoe ook jij kunt deelnemen aan Break Free.

Break Free is een wereldwijde beweging van mensen die opkomen tegen fossiele energie en vóór een propere toekomst. Samen willen we gemeenschappen in een kwetsbare situatie beschermen tegen extreme weersomstandigheden en tegen fossiele brandstofbedrijven die onze lucht vervuilen en ons klimaat en milieu in gevaar brengen.

Meer olie - of het Amazonerif beschermen?

Eén van die bedrijven is Total, dat naar olie wil boren bij de monding van de Amazonerivier. Daar werd recent een prachtig rif ontdekt, dat nu echter al meteen bedreigd wordt. Niet alleen hebben we echt niet nog meer oliebronnen nodig, maar bij een olielek dreigt het unieke leven in het hele gebied vernietigd te worden.

Help ons Total te stoppen en het Amazonerif te beschermen! Teken hier onze petitie.