Sinds twee maanden voeren we campagne om de consumptie van vlees te verminderen. Vandaag nemen we de fijne vleeswaren in het vizier, en meer bepaald de charcuterie met populaire figuurtjes voor kinderen zoals de bekende samsonworst. En we hebben al een mooi resultaat behaald!

Al een tijdje werken we achter de schermen om Studio 100 (bekend van Plop, Samson, K3 en Maya De Bij) en IMPS (dat de rechten bezit op De Smurfen) te overtuigen hun figuurtjes niet langer in te zetten voor de promotie van ongezonde vleeswaren.

IMPS liet ons enkele dagen geleden weten dat ze de licenties en dus ook elke samenwerking met Aubel-Detry, dat het zogenaamde smurfenvlees maakte, heeft stopgezet. Meer details wil IMPS niet kwijt. Volgens Aubel-Detry (in een reactie op 2 mei 2018) heeft de vleesproducent zelf de licentie stopgezet, en dus niet IMPS. In ieder geval wordt charcuterie met De Smurfen niet langer verkocht. Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Wat gaat Studio 100 doen? Want het is duidelijk dat zulke charcuterie voor kinderen op geen enkele manier valt aan te bevelen voor een gezonde ontwikkeling van onze kinderen. Samen met 2 kinderdiëtisten hebben we 4 vleesproducten van Studio 100 grondig geanalyseerd (1 vleesworst, 1 kipfilet en 2 gevogelteworsten). De resultaten zijn slecht: te veel zout, slechte vetten en additieven.

   

Ontdek de resultaten van ons rapport

   

Voor hun gezondheid is het best dat kinderen zulke charcuterie enkel uitzonderlijk en alleen in kleine hoeveelheden consumeren. Zoek je nog inspiratie voor hun brooddoos? Geen paniek, schrijf je in op onze website en je ontvangt heel wat recepten en tips om anders te eten.

>> Alle details over de voedingsanalyse van ‘kindercharcuterie’ lees je in ons rapport