Klein olielek in Brussel?

In olie besmeurde actievoerders voeren actie voor het Berlaymontgebouw

Schrijf een reactie
Nieuwsartikel - 14 juli, 2010
Twintig met olie besmeurde actievoerders van Greenpeace verwelkomden vandaag de toplui van grote oliebedrijven en Europees Commissaris voor Energie, Günther Oettinger. Die bespreken vandaag de toekomst van diepzeeboringen in Europa. De actievoerders eisten een verbod op het boren naar olie op grote zeediepte omdat olielekken daar een reëel risico zijn.

Sinds de ontploffing op 20 april stromen nog elke dag naar schatting 2 tot 3 miljoen liter olie in zee, met alle gevolgen van dien.

Greenpeace steunt het voorstel van Europees commissaris Oettinger voor een stop op de vergunningen voor olieboringen in diepe zeegebieden in Europa. Vandaag ontmoet de Commissie verschillende toplui uit de olie-industrie en nationale controleorganen om een verstrenging van de bestaande wetgeving te bespreken en te verzekeren dat de oliebedrijven de nodige veiligheidsmaatregelen nemen.

De oliebedrijven hebben nog geen enkele les getrokken uit de ramp in de Golf van Mexico. Terwijl de olie nog steeds in de zee spuit, blijven ze plannen maken om diepzeegebieden verder te exploiteren alsof er niets gebeurd is. Het is een kwestie van geluk dat er de voorbije jaren niet nog meer ernstige ongevallen zijn gebeurd. Alle oliebedrijven moeten onmiddellijk stoppen met diep onder water naar olie te boren.

Het olielek in de Golf van Mexico heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat diepzeeboringen gevaarlijk zijn en dat de technische, financiële en milieurisico’s buitensporig zijn. Twaalf weken later is BP er nog steeds niet in geslaagd het lek te dichten, één van 's werelds grootste milieurampen ooit.

Overheden en industrie moeten maatregelen nemen om de consumptie van olie drastisch te doen dalen. Op termijn moeten we zelfs helemaal afstappen van fossiele brandstoffen zoals olie. De grote slokop als het op olieconsumptie aankomt is de transportsector. In de EU is bijna 2/3 van de olie bestemd voor transport. Door de stijgende vraag neemt de olie-industrie steeds grotere risico's om de laatste oliereserves te exploiteren. Ons land is de komende zes maanden voorzitter van de EU, en heeft de historische kans en verantwoordelijkheid om duurzaam transport op de rails te zetten. Dit kan bijvoorbeeld door strenge uitstootnormen voor voertuigen, die onze afhankelijkheid van olie zullen verminderen. De winst voor het klimaat krijgen we er dan gratis bij.

Onderwerpen
Geen reacties Reageren

Schrijf een reactie 

Je moet aangemeld zijn om een reactie te publiceren.