Delhaize bant ontbossing uit de rekken. Wie volgt?

Persbericht - 17 februari, 2014
Delhaize kondigde vandaag zijn nieuwe aankoopbeleid voor duurzame palmolie aan. De internationale groep engageert zich om de ontbossing uit het merendeel van zijn producten te weren tegen ten laatste 2018. Greenpeace verwachtvan andere bedrijven, zoals Colruyt en Carrefour, dat ze het voorbeeld van Delhaize volgen.

Onder druk van Greenpeace en duizenden klanten heeft Delhaize vandaag zijn nieuwe nulontbossingsbeleid voor palmolie voorgesteld. Tot nu toe kan de internationale keten niet verzekeren dat de palmolie in zijn huismerken (Eco, 365, Taste of Inspirations…) niet bijdraagt aan de vernietiging van het Indonesische regenwoud en de laatste 400 Sumatraanse tijgers.

Delhaize engageert zich vandaag ondubbelzinnig om ontbossing uit de rekken te halen. Eerst en vooral zal de groep van zijn leveranciers vragen dat ze vanaf 2015 100 % traceerbare palmolie gebruiken. Tegen ten laatste 2018 moet 80 % van de palmolie die Delhaize gebruikt ontbossingsvrij zijn.

“Door toe te geven dat de RPSO ontoereikend is om de link tussen palmolie en ontbossing door te knippen, toont Delhaize hoe het moet. We hopen dat andere bedrijven, zoals Colruyt en Carrefour, dit goede voorbeeld volgen en ook een duidelijk en ambitieus nulontbossingsbeleid ontwikkelen. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat de palmoliesector verandert”, zegt Jona s Hulsens, verantwoordelijke van de bossencampagne bij Greenpeace België.

Met een onderzoek in oktober 2013 wees Greenpeace op de link tussen verschillende bedrijven (waaronder Delhaize, Colruyt en Carrefour) en de vernietiging van het Indonesische regenwoud. Drie maanden later (eind januari 2014) riep Greenpeace Delhaize opnieuw ter verantwoording. We herinnerden hen aan hun beloftes uit 2010: toen had het bedrijf zich namelijk geëngageerd om ontbossing volledig uit zijn toeleverketen te halen. Maar de maatregelen die Delhaize in tussentijd trof, volstonden niet om die belofte te kunnen houden.

De volgende stap was een e-mailactie. Duizenden klanten van de groep Delhaize gaven gevolg aan de oproep van Greenpeace en vulden de mailbox van het bedrijf drie weken lang met de vraag om zo snel mogelijk een nulontbossingsbeleid te implementeren. In totaal werden er 25.000 e-mails verstuurd naar de hoofdzetel van de internationale groep in Brussel van eind januari tot midden februari.

"Het engagement van Delhaize schept een belangrijk precedent", zegt Jonas Hulsens. "Delhaize is de eerste supermarktketen die publiek aankondigt een nulontbossingsbeleid voor palmolie in te voeren met volledige traceerbaarheid. Greenpeace zal er nu over waken dat het beleid correct wordt toegepast en dat de door Delhaize vastgelegde doelstellingen zo snel mogelijk gehaald worden."