UPDATE 13 DECEMBER:
Levi's engageert zich om gifstoffen te bannen. Lees meer...

Waarom moet Levi's voor Detox kiezen?

  1. Feit: In jeansbroeken en T-shirts van Levi's zijn schadelijke chemicaliën gevonden die in het milieu sterke watervervuiling veroorzaken.
  2. Hoop: Levi's initiatief ‘Water>less jeans’ bewijst dat ze weten hoe kostbaar proper water is.
  3. Urgentie: Er zijn giftige, hormoonverstorende chemicaliën aangetroffen in de waterlopen waar Levi's leveranciers hun afvalwater lozen.
  4. Omvang: Levi's is het grootste jeansbedrijf, met leveranciers over de hele wereld. Als ze willen ‘ontgiften’ zal dat globaal een groot verschil maken.
  5. Knowhow: Levi's heeft al een chemicaliënbeleid, maar dat is erop gericht schadelijke chemicaliën binnen te perken te houden, in plaats van volledig te bannen. Dit merk heeft de expertise om een echte leider te worden, in plaats van een greenwasher.

DIT IS HET IDEALE MOMENT

Ze zeggen dat je de hipste trends voor het nieuwe seizoen al kan voorspellen door naar de kleuren van de rivieren in Mexico en China te kijken. Dat komt omdat grote modemerken als Levi's schadelijke chemicaliën en textielverven gebruiken om hun kleren te maken.

Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Dankzij wereldwijde publieke druk konden we Zara, de grootste modeketen ter wereld, overtuigen om samen met hun leveranciers komaf te maken met de watervervuiling als gevolg van hun kledingproductie.

Levi's is de grootste jeansproducent ter wereld, maar heeft nog geen geloofwaardige en ambitieuze belofte gedaan om te ‘ontgiften’.

Nu is het aan hen om te bewijzen dat ze de problemen ter harte nemen. Om gedurfde keuzes te maken. Om het voortouw te nemen. Om hun oogkleppen af te nemen.

Sluit je aan bij de fashionista's activisten, modellen en ontwerpers die gifvrije mode eisen van Levi's!