Giftige Garen – Testresultaten van kleding

Uit ons jongste rapport van de Detox-campagne blijkt dat er sporen van verschillende gevaarlijke chemicaliën terug te vinden zijn in de kleding van 20 internationale modemerken. Het gaat om hoge concentraties aan giftige weekmakers, kankerverwekkende amines uit textielverf en nonylfenolethoxylaten, die in water afbreken tot giftig nonylfenol.


Het is belangrijk om te vermelden dat de concentraties van de aangetroffen chemicaliën voor zover bekend geen direct gezondheidsrisico vormen voor wie de kleding draagt. Maar de stoffen zijn wel schadelijk voor de mens en andere organismen als ze in het milieu belanden. Om dat te vermijden, moeten kledingmerken ze volledig bannen en veiligere alternatieven zoeken.

Benieuwd om welke merken en welke kledingstukken het gaat? Bekijk de onderstaande beelden en deel ze via sociale media om de druk op deze merken op te voeren.

Voor meer informatie, download het rapport of ga naar onze pagina met een prioritaire lijst van gevaarlijke chemicaliën die we niet meer in kleding willen aantreffen.

 

Bedankt om te delen!

Je kan ons volgen op:

Follow us on Pinterest