Geen Fashion Victims meer

Deze doorbraak is volledig te danken aan iedereen die wereldwijd heeft meegedaan met onze Detox-campagne. Duizenden reacties op Zara's Facebookpagina, duizenden mensen die via Twitter aan Zara lieten weten dat ze “mode zonder vervuiling” willen en ook meer dan 300.000 mensen die intekenden op de campagne, met als kers op de taart: 700 vrijwilligers bij acties voor Zara-winkels in 20 landen, waaronder ook een 'toxische modedéfilé' in de Nieuwstraat in Brussel. Van publieke druk gesproken. Bedankt!

Het engagement van Zara zal ons nu helpen om ook andere modemerken over de streep te trekken. Blijf samen met ons ijveren voor gifvrije mode.

Meer over deze campagne

Greenpeace voert campagne om ervoor te zorgen dat de industrie geen waterlopen vervuilt met schadelijke stoffen die moeilijk afbreken in het milieu en hormoonverstorend werken. De Detox-campagne ging in 2011 van start en heeft links blootgelegd tussen textielfabrieken die rivieren vervuilen en enkele van ‘s werelds grootste kledingmerken.

Nike, Adidas, Puma, H&M, Marks & Spencer, C&A en Li-Ning gaan de uitdaging aan om hun productieketen gifvrij te maken, na druk van onze aanhangers, bezorgde consumenten en fashionista’s wereldwijd.

Andere kledingbedrijven moeten nog over de streep getrokken worden, onder hen ook de grootste modeketen ter wereld, Zara. Door hun omvang, macht en invloed zijn ze cruciaal om de mode-industrie te ontgiften. We hebben hun kleding getest en sporen gevonden van schadelijke chemicaliën, waarvan sommige afbreken tot kankerverwekkende stoffen. Zara is duidelijk deel van het probleem.

Maar door samen te zitten met hun leveranciers en over te schakelen op gifvrije alternatieven, kunnen ze deel uitmaken van de oplossing. Help Zara overtuigen om gifvrij te produceren.

TAKE ACTION