Presentaties conferentie

Pagina - 16 juni, 2011
"Kan Vlaanderen klimaat en economie verzoenen?", Vlaams Parlement, 14 juni 2011

- Jean-Pascal van Ypersele, hoogleraar aan de universiteit van Louvain-La-Neuve (UCL) en vicevoorzitter van het VN-klimaatpanel (IPCC) plaatste de economische kostprijs van het klimaatbeleid in perspectief en vergelijkt het met het scenario waarbij we niets doen om de klimaatverandering tegen te gaan.
Download hier.

- Tomas Wyns is de beleidscoordinator bij Climate Action Network Europe (CAN-E). CAN-E is een netwerk van de voornaamste milieu- en ontwikkelingssamenwerkingorganisaties in Europa. Tomas Wyns is verantwoordelijk voor het rapport "30% - Why Europe should strengthen its 2020 climate action" dat een overzicht geeft van de economische argumenten ten voordele van broeikasgasemissiereducties in Europa.
Download hier.

- Marc Van den Bosch van het Vlaams netwerk van ondernemingen (VOKA) praatte over dit actuele thema vanuit het perspectief van het Vlaamse bedrijfsleven.
Download hier.

-Sabine Van Depoele is woordvoerster van de AXA verzekeringsgroep, één van de ondernemingen die een ambitieuzere Europese doelstelling steunen wat de reductie van broeikasgassen betreft. Ze legde de keuze van haar bedrijf uit.
Download hier.

- Johan Albrecht, milieueconoom aan de Gentse universiteit en verbonden aan het Itinera-instituut, analyseerde de impact voor Vlaanderen van een ambitieuzere reductiedoelstelling en boog zich over de nodige voorwaarden om deze uit te voeren.
Download hier.