Kom op voor de Noordpool

Doe mee met onze internationale actiedag op 20 april! Samen maken we een groot levend spandoek met een duidelijke boodschap aan onze wereldleiders: I ♥ ARCTIC

Over heel de wereld zullen duizenden mensen samenkomen op 20 april om een levend spandoek te vormen dat een kloppend hart voor de Noordpool symboliseert. We vragen allemaal samen aan de wereldleiders om de Noordpool te beschermen tegen industriële ontginning, zoals olieboringen en grootschalige visvangst.

Doe mee aan dit mobilisatiemoment door deel te nemen aan de activiteit in Gent, of door zelf een lokaal evenement te organiseren in je buurt!

 


Ga naarI ♥ Arctic map

 

Ik doe mee

 

 

Waarom in actie komen voor de Noordpool?

De Noordpool is een van de laatste ongerepte gebieden op aarde. Het is meer dan een grote ijsvlakte, vele soorten zoals de walrus en de ijsbeer hebben er hun habitat.

De Noordpool staat steeds meer onder druk: het pakijs smelt door de opwarming die veroorzaakt wordt door onze uitstoot van CO2. Grote oliebedrijven zien hierin een kans om naar olie te gaan zoeken in gebieden die vroeger niet toegankelijk waren. Olieboringen zouden onmiskenbaar rampzalige gevolgen hebben voor de biodiversiteit en de mensen die in het noordpoolgebied wonen.

Daarom willen wij (op termijn) de Verenigde Naties overtuigen om de Noordpool het statuut van beschermd gebied te geven. Om dit verzoek kracht bij te zetten, hebben we de steun nodig van zoveel mogelijk mensen. Ook van jou.

Onderwerpen