Faiza Oulahsen

Pagina - 18 oktober, 2013
Faiza Oulahsen

Faiza Oulahsen

Actievoerder
Nederland
Leeftijd: 26 jaar
 
Slim, gepassioneerd en ongeduldig om sociale en milieumisstanden recht te zetten. Zo kennen wij onze collega Faiza Oulahsen. In Amsterdam studeerde ze politicologie met als specialisatie internationale betrekkingen. De beste studie om inzicht te krijgen in toekomstige tegenstanders, of dat nu Shell is, Gazprom of een overheid met kwalijke intenties.

In 2011 solliciteert ze bij Greenpeace. Ze is goedgebekt, gefocust en precies wat wij zoeken in een campagneleider die het gevecht om de Noordpool aan moet gaan met miljardenbedrijven. In een paar weken tijd kent ze het zware Noordpooldossier uit haar hoofd en gaat doelbewust aan de slag: ze prikt, ze port, ze duwt, ze trekt. Altijd goedgekleed en met roodgestifte mond.

Faiza is nu 26 jaar en een van de jongste campagneleiders ooit. Het is oprechte verontwaardiging en bezorgdheid die haar ervan overtuigt om met de Arctic Sunrise naar het Arctische gebied te gaan voor een vreedzaam protest. Zoals ze ooit in een blog over Shell schreef: ‘We doen het niet om jullie te pesten, beste mensen van Shell. We doen het zodat jullie straks nog een baan hebben, en wij allen een schone planeet om op te leven.’

"Boren naar olie op de Noordpool is zoiets als zeehondjes doodknuppelen of giftig afval dumpen: vrijwel iedereen vindt het vreselijk, maar toch gebeurt het."