Peter Henry Willcox

Pagina - 18 oktober, 2013
Peter Henry Willcox

Peter Henry Willcox

Bemanningslid
Verenigde Staten
Leeftijd: 60 jaar
 
Peter groeide op in Connecticut, is getrouwd en heeft twee tienerdochters. Peters eerste zeilervaring voor het milieu was in 1973 aan boord van de Clearwater, een boot van zanger Pete Seeger. Deze ervaring maakte een onvergetelijke indruk en vanaf dat moment was het duidelijk: zeilen was zijn toekomst. Toen de Rainbow Warrior voor het eerst aanmeerde in de Verenigde Staten, meldde hij zich diezelfde dag nog als vrijwilliger. In 1981 begon hij als stuurman en vervolgens werd hij kapitein op de eerste Rainbow Warrior tot het in 1985 in Nieuw-Zeeland door de Franse geheime dienst met een bom tot zinken werd gebracht.

Inmiddels is Peter al 30 jaar betrokken bij Greenpeace. Hij gelooft in de kracht van geweldloze acties om je overtuigingen over te brengen en mensen bewust te maken van wat er in de wereld gebeurt. ‘Het ouderschap’, zei hij ooit, ‘is het enige dat me ooit aan land heeft gehouden.’

Zijn vrouw Maggie over haar man:
“Rarely do people devote their entire life trying to make the world a better place. Peter is one of those rare people. He is a hero not a pirate.”

Onderwerpen