Stuur e-mail naar ambassade

.

 

 

De Arctic 30 zijn ondertussen allemaal terug bij hun familie en vrienden. Meer info http://www.greenpeace.org/belgium/nl/nieuws-blogs/Blogs/blog-noordpool/amnestie-we-zijn-toch-geen-hooligans-of-pirat/blog/47756/

De strijd is dus nog lang niet gestreden...

www.savethearctic.org

Save The Arctic - Free The Arctic 30

30 mannen en vrouwen worden in Rusland beschuldigd van hooliganisme, voor hun geweldloos protest tegen olieboringen in het kwetsbare noordpoolgebied. Als ze worden veroordeeld, riskeren ze een jarenlange gevangenisstraf, voor een misdaad die ze niet gepleegd hebben. We moeten hen voorgoed bevrijden.


Steun de Arctic 30. Stuur een boodschap naar de Russische ambassade.

Russische ambassades rapporteren elke dag aan Moskou wat er in hun land gebeurt. Met jouw hulp vullen we hun inboxen met berichten van solidariteit met de Arctic 30.

Wie zijn de Arctic 30 en waar staan ze voor?

28 activisten en 2 freelancers (een fotograaf en cameraman) namen op 18 september deel aan een protestactie tegen een boorplatform van de Russische oliereus Gazprom. Twee van de actievoerders trachtten toen het platform te beklimmen met een spandoek. Een dag later enterde de Russische kustwacht ons schip, de Arctic Sunrise, en werd de voltallige bemanning aangehouden.

De activisten voerden geweldloos actie aan het boorplatform omdat ze niet langer willen toekijken hoe de Noordpool traag maar zeker wordt gesloopt. Met het smelten van het poolijs trekken oliemaatschappijen steeds verder noordwaarts, op zoek naar de fossiele brandstoffen die net de huidige opwarming van de aarde hebben veroorzaakt. De Noordpool is een verbluffend mooi gebied, waar unieke soorten leven zoals ijsberen en poolvossen. Naar olie boren in barre omstandigheden is zeer riskant en vormt een grote bedreiging voor dit unieke milieu en het klimaat op aarde.

Waarom jouw brief helpt

We hebben je stem nodig om ervoor te zorgen dat e-mails bij de Russische ambassades blijven toestromen. Als onderdeel van hun werk moeten ze die berichten aan het Kremlin melden. Hoe meer ambassades verslag uitbrengen van onze verontwaardiging, hoe groter de kans op gerechtigheid voor de Arctic 30. Daarom telt elke brief. Op de aanklachten van piraterij en hooliganisme staan in Rusland maximumstraffen van 15 en 7 jaar gevangenis. Hoe absurd en disproportioneel ook, dat zijn de aanklachten tegen de Arctic 30. Ze zijn in actie gekomen voor ieder van ons. Nu moeten wij er alles aan doen om hen te steunen.

Stuur nu een boodschap naar de Russische ambassade.