Vraag Shell om Gazprom te stoppen, voor het te laat is

.

 

Let op: verplichte velden zijn aangeduid met een sterretje (*).

Verbeter de gemarkeerde velden hieronder.

 
info

Voornaam + naam

info

E-mailadres

info

Selecteer een land

Je kunt je makkelijk uitschrijven door op de link te klikken onderaan elke mail die je van ons ontvangt.
info

Onderwerp

info

Bericht

Je gegevens zijn in veilige handen. Greenpeace zal je gegevens nooit delen, verkopen of ruilen met een andere organisatie. Lees onze Privacybeleid.

Door deze brief te versturen sluit je je aan bij onze beweging om een wereldreservaat op te richten in het noordpoolgebied, waar offshore boringen en vernietigende industrie verboden zijn. Klik hier voor meer informatie. Je zal geregeld updates ontvangen van Greenpeace, maar je kan op elk ogenblik uitschrijven

Save The Arctic

Op dit moment pompt Shells partner Gazprom olie op in het kwetsbare noordpoolgebied – op amper 50 km van een natuurreservaat, waar ijsberen, walrussen en witte dolfijnen leven. Deze eerste commerciële olie uit die ijskoude wateren komt sinds kort ook met mondjesmaat op de Europese markt.

Vorig jaar was Gazprom betrokken bij de opsluiting van 28 activisten en 2 freelancejournalisten die vreedzaam actie voerden. Bovendien kan een olielek bij het offshore boorplatform in de Noordpool tot 140.000 km2 open water en 3000 km kustlijn vervuilen.

We moeten Gazprom stoppen, en Shell kan daarvoor zorgen. Zonder Shells steun kan Gazprom zijn ambitieuze noordpoolplannen niet uitvoeren.

Vraag Shells CEO om de banden met Gazprom door te knippen, en af te stappen van Arctische boringen, voor het te laat is.