De energiezuinige auto

Pagina - 16 april, 2010
Met behulp van technologie kan een auto energiezuiniger worden gemaakt. Dat is het pad dat de autobouwers al decennia bewandelen: technologische snufjes zoals start-stop (die je motor uitschakelt bij verkeerslichten) bijvoorbeeld, of andere aandrijvingsystemen zoals hybride motoren of de elektrische auto. In het verleden echter werd de daling in verbruik en CO2-uitstoot door technologie geneutraliseerd door de tendens naar zwaardere en krachtigere auto's.

De CO2-uitstoot van een auto gaat hand in hand met zijn energieverbruik (aantal liter/100 km of bij elektrische auto's megajoule/100 km) en dat wordt dan weer in grote mate bepaald door het gewicht en het vermogen. De voorbije 15 jaar zagen we bij nieuwe auto's een race naar zwaardere auto's met hogere vermogens en hogere topsnelheden. Sommige auto’s hebben zelfs een hoger vermogen dan een vrachtwagen van meer dan 12 ton.

Zo blijkt uit cijfers van het Centrum Duurzame Ontwikkeling (CDO) aan de Gentse universiteit dat ook in België verkochte personenwagens steeds zwaarder worden. Van 1993 tot 2007 steeg hun gewicht gemiddeld met bijna 40 %. Volgens de cijfers van het CDO blijven ook het vermogen en de topsnelheden van auto's toenemen. Cijfers van de Europese Commissie bevestigen deze trend op Europees niveau. In 2006 steeg het gemiddeld gewicht van nieuw verkochte auto's met maar liefst 18 kg in vergelijking met 2005. Dit bouwt verder op een jarenlange trend. Sinds kort zien we wel de eerste tekenen tot een mogelijke wijziging van die trend, maar die werden nog niet bevestigd in cijfers.

Omdat energieverbruik sterk samenhangt met het gewicht van een auto, is de efficiëntste en ook goedkoopste manier om auto's drastisch energiezuiniger te maken ze minder zwaar en krachtig maken. Minder krachtige motoren en lagere topsnelheden dus. Onderzoek van een Duits milieuagentschap bewees dat wanneer de maximumsnelheid van een auto Volkswagen Golf wordt beperkt tot 160 km/u, een reductie van 33 % in verbruik en CO2-uitstoot mogelijk is. Terwijl de toegelaten maximumsnelheid op de weg nergens in de EU hoger is dan 130 km/u (behalve nog op enkele autosnelwegen in Duitsland).

Een echte energiezuinige auto, of hij nu rijdt op brandstof of elektriciteit, is dus een auto die uitgerust is waarvoor hij dient. Een gemiddelde gezinswagen vandaag kan snelheden tot zelfs 200 km/u halen, en daardoor is zijn verbruik en CO2-uitstoot veel hoger dan nodig.

Wanneer zullen autobouwers verplicht worden om energiezuinige auto's te bouwen op maat van de gemiddelde bestuurder en niet op maat van het racecircuit?

Onderwerpen