Wie zijn we?

Greenpeace is een van de grootste en bekendste milieuorganisaties ter wereld. Het voert campagne om houdingen en handelingen te veranderen, het milieu te beschermen en de vrede te bevorderen. Greenpeace werkt onafhankelijk en is actief over de hele wereld.

Daarbij gaat ruime aandacht naar oplossingen. Zo ijvert Greenpeace voor hernieuwbare energie, de bescherming van oerbossen, duurzame landbouw zonder ggo's en gifvrije elektronica.

Wij verdedigen de volgende waarden:

Geweldloosheid

Het voeren van vreedzame acties is altijd het uitgangspunt geweest van onze campagnes. Onze acties zijn nooit gewelddadig, al kunnen ze soms provocerend overkomen.

Confrontatie

Wij geloven in creatieve confrontatie. Door een bepaald gedrag en ideeën in vraag te stellen, menen wij mensen en organisaties in beweging te kunnen krijgen.

Onafhankelijkheid

Greenpeace wordt gesteund door individuele personen. Wij behouden onze volledige onafhankelijkheid door elke financiering van politieke partijen, regeringen of industriële groepen te weigeren.

De kracht van gezamenlijke actie

Wij geloven in de macht van het aantal. Wereldwijd steunen miljoenen sympathisanten de campagnes van Greenpeace. Daarnaast zetten talloze vrijwilligers zich voor ons in. Samen kunnen wij de problemen aanpakken en oplossingen bevorderen.

Greenpeace is vandaag actief in 40 landen. Soms vanuit een regionaal kantoor, zoals in het Midden-Oosten of Zuidoost-Azië. In grotere landen als Brazilië of India zijn we in meerdere steden aanwezig.

Ook jij kan ons helpen de planeet beschermen, en wel op veel verschillende manieren. Ontdek wat jij kan doen.

Onderwerpen