Grote kledingmerken gaan voor groen

In de textielsector hebben we in 2011 de ene overwinning na de andere behaald. Eerst verklaarden Adidas, H&M, Nike en Puma dat ze tegen 2020 alle schadelijke chemicaliën bij hun productie achterwege zullen laten. Ze eisen van hun Chinese leveranciers dat die steeds meer giftige stoffen uit hun productieketen bannen.

Nadien zijn nog andere merken zijn gevolgd: C&A en het Chinese sportmerk Li-Ning bijvoorbeeld hebben lieten ook weten dat ze tegen 2020 geen giftige stoffen meer zullen lozen in de Chinese rivieren. Dat is goed nieuws voor de consument, maar vooral voor de getroffen bevolking in China. Door onze Detox-campagne te steunen, hebben onze sympathisanten de grote kledingmerken voor hun verantwoordelijkheid geplaatst. Met succes!

Lees meer

 

Oerwoud beter beschermd in Indonesië

Nog in 2011 heeft Mattel, de fabrikant van Barbie, eindelijk beloofd om niet langer zijn speelgoed te verpakken in vernietigd regenwoud. Het bedrijf verbindt er zich ook toe om het aandeel gerecycleerde vezels in zijn producten te verhogen. Dat is het gevolg van een opvallende campagne die zich als een lopend vuurtje via het internet verspreidde.

Het goede nieuws had een sneeuwbaleffect: Delhaize, dat betrokken was via zijn filiaal Food Lion de VS, verklaarde in de toekomst alle producten uit ontbossing te bannen. Hetzelfde geluid viel te horen bij Cartamundi, een Belgische groep met speelkaartenfabrieken over de hele wereld, en bij verpakkingsproducent Van Genechten-Biermans.

Lees meer

 

De kernuitstap op het goede spoor

De regering-Di Rupo wil het principe van de wet op de kernuitstap uit 2003 respecteren en erkent zo dat kernenergie geen toekomst heeft. Een schitterend signaal. Het is het resultaat van een grote mobilisatiecampagne waarbij we 100.000 handtekeningen voor de kernuitstap hebben verzameld.

Het uitrustingsplan dat momenteel wordt opgesteld over de vervangcapaciteit moet absoluut rekening houden met het enorme potentieel in ons land op het vlak van energiebesparing.

Lees meer

Onderwerpen