Arctic Sunrise

Pagina - 16 februari, 2004
Ironisch genoeg was de MV Arctic Sunrise in een vorig leven bestemd voor de zeehondenjacht. Greenpeace heeft ooit zelfs een blokkade voor het schip opgeworpen toen het installaties transporteerde voor de Franse regering, die dwars door een broedgebied van pinguïns in het Zuidpoolgebied een landingsbaan wilde aanleggen.

Het Greenpeaceschip de Arctic Sunrise in het Amazonewoud in Brazilië.

Niettemin kocht Greenpeace het schip in 1995, gebruikmakend van de gefingeerde bedrijfsnaam 'Arctic Ventures Ltd', omdat de Noorse eigenaars het anders nooit aan Greenpeace hadden verkocht.

De scheepsromp is afgerond en heeft geen kiel, zodat het schip uit het ijs wordt getild in plaats van te worden verbrijzeld. Eind 1996 liet Greenpeace de Arctic Sunrise op de werf aanpassen aan de ijzige omstandigheden op Antarctica. We hadden immers een ijsbreker nodig voor onze tochten in de poolgebieden.

Klimaatverandering

In het jaar van het Kyoto-protocol (1997) voer de Arctic Sunrise als eerste helemaal rond het James Ross-eiland in het zuidpoolgebied. Niet alleen opwindend, maar ook zeer verontrustend. De tocht was mogelijk doordat een gigantische ijsplaat deels was gesmolten en afgebroken. Oorzaak: de opwarming van de aarde.

De Arctic Sunrise is vaak ingezet om de gevolgen van klimaatverandering te onderzoeken. In 2005 reisden wetenschappers mee aan boord naar het noordpoolgebied. Geschokt ontdekten ze dat een grote gletsjer op Groenland veel sneller smolt dan ze dachten. Greenpeace richtte de Arctic Sunrise in 2007 in als kleine bioscoop en toerde langs Nederlandse havens met de beroemde klimaatfilm van Al Gore.

Klappen

De Arctic Sunrise heeft rake klappen opgelopen in haar Greenpeace-bestaan. In het Amazonewoud werd ze omsingeld door dronken, gewelddadige illegale houtkappers. De Japanse walvisjager Nisshin Maru ramde ons schip opzettelijk in 2006. In mei 2008 bekogelden Turkse tonijnvissers de Arctic Sunrise met stukken lood, waarbij onze helikopter zwaar beschadigd raakte. Maar de Sunrise blijft vol trots over de hoge golven varen. Onze ijsbreker kan wel tegen een stootje.

Enkele cijfers

  • Te water sinds: 1996
  • Bouwjaar: 1975
  • Type: Zeewaardig motorschip
  • Thuishaven: Amsterdam
  • Lengte: 49,6 m
  • Maximumsnelheid: 13 knopen
  • Capaciteit: 12 (maximum 30) personen

 

Webcam

 

Onderwerpen