Esperanza

Pagina - 15 april, 2010
Sympathisanten van Greenpeace kozen voor de naam Esperanza – het Spaanse woord voor “hoop” – via de Greenpeacewebsite.

De Esperanza in actie tegen 's werelds grootste tonijnvisboot, in de Stille Oceaan.

Het is het vierde van 14 blusboten die de Russische regering tussen 1983 en 1987 liet bouwen door de scheepswerf Stocznia Polnocna in Gdansk. De Esperanza moest onder andere bestand zijn tegen zware ijsschotsen en moest snelheid kunnen maken.

In Nederland lieten we het vaartuig compleet verbouwen. Zo milieuvriendelijk als een schip maar kon zijn natuurlijk. Asbest eruit, de meest efficiënte dieselmotoren erin, gifvrije verf en milieuvriendelijke koelkasten en airco. Afvalwater hergebruiken we aan boord en de verwarming draait op afvalverbranding.

Piraatvisserij

Al snel kwam de Esperanza voor het eerst in actie. Voor de Nederlandse kust blokkeerde ze schepen met illegaal hout uit Afrikaanse regenwouden. Nog datzelfde jaar werd ze ingezet voor het opsporen van geheime plutoniumtransporten. En ze voer naar Johannesburg in Zuid-Afrika voor de VN-top over milieu en ontwikkeling. Daar kreeg ze plechtig de zegen van Nobelprijswinnaar aartsbisschop Desmond Tutu.

Onze jongste vlootaanwinst is inmiddels een ervaren actieschip. Wereldwijd heeft de Esperanza piratenvisserij, illegale houtkap, de walvisjacht en gifdumpingen aan de kaak gesteld. Voorlopig hoogtepunt is de Defending Our Oceans expeditie in 2006. Ruim een jaar lang voer de Esperanza over de wereldzeeën in een ambitieuze, spectaculaire campagne voor de bescherming van de oceanen.

Enkele cijfers

  • Te water sinds: 2000
  • Bouwjaar: 1984
  • Type: onderzoeks-/blusschip
  • Thuishaven: Amsterdam
  • Lengte: 72,3m
  • Maximumsnelheid: 17,5 knopen
  • Capaciteit: 12 (max. 48) personen

 

Webcam

 

Onderwerpen