Bed Obama suspendere Shell's boretilladelser i Alaska

Shell har opgivet sine planer om at bore efter olie i Alaska til sommer!

© US Coast Guard

Den seneste i en række af fiaskoer med udstyr, tilladelser og vejrforhold skete ud for Alaskas kyst, da firmaet mistede kontrollen over en af sine boreplatforme.


Det er fantastisk nyt – men det er kun starten på noget større. Nu er det på tide, at den amerikanske præsident Barack Obama skrinlægger den tåbelige ide om at bore efter olie i Arktis. Olieboringer i Arktis skal permanent forbydes!

Shell var ifølge dem selv ’de bedste af de bedste’, men med en lang liste af alvorlige uheld var det rent held, at der ikke skete en katastrofe.

Boreplatformen var ved at blive slæbt fra Arktis, da den kom ind i et voldsomt uvejr og slæbetovet knækkede. Efter 48 timers forsøg på at få kontrol over platformen, måtte de opgive og lade platformen drive med strømmen. Derefter stødte den på grund. Selv ’de bedste af de bedste’ kan tydeligvis ikke håndtere olieboringer i Arktis.

Præsident Obama gav olieboringer i Arktis en chance, og Shell beviste, at det ikke kan gøres. Det er på tide, at vi dropper olieafhængigheden og begynder at tage den globale opvarmning seriøst.

Du kan også være med til at beskytte Arktis. Bed præsident Obama om at lukke den amerikanske del af Arktis permanent for olieboringerhar sendt mailen. Vores mål er 750.000!

Send mailen!

Når du sender denne mail, så skriver du dig samtidig op til vores kampagne for at få Arktis beskyttet mod dybvandsolieboringer og storindustriel fiskeri. Læs mere her.