Beskyt Den Store Nordlige Skov - Greenpeace Danmark
img

Beskyt den enestående skov mod nord

Siden afslutningen af den sidste istid er enorme mængder kulstof blevet opsuget og lagret i skovens træer, jord, permafrost, vådområder og tørv. Faktisk lagrer denne enestående skov mod nord mere kulstof end alle jordens tropiske regnskove til sammen.

Hvert eneste år bliver tusindvis af kvadratkilometer af vores fantastiske nordlige skov fældet og ødelagt. Oldgamle træer bliver omdannet til papirprodukter, som vi kun bruger én enkelt gang.

Hvis vi bliver ved med at ødelægge disse skovområder, risikerer vi, at dette kulstoflager bliver til en klimabombe, der frigiver de enorme mængder af kulstof, der lige nu bliver opbevaret i træerne, permafrosten og jorden. Det må ikke ske.

Skovene har brug for, at vi handler nu. Det er kun gennem en global bevægelse, at vi sammen kan lægge pres på industrien og beslutningstagerne, der bliver ved med at true denne fantastiske skov. Det er op til os at skabe en stærk, global og folkelig stemme, der viser, at det ikke er en mulighed at ødelægge den enestående skov mod nord.

Vælg vores skove – vær med i kampen!

img

Det nordlige skovbælte går også under navnet “den boreale skov” eller ”Taiga”, og den er et unikt og globalt vigtigt økosystem, der omkredser planeten fra Canada, gennem Sverige og Finland og hele vejen til stillehavskysten ved Rusland. Den enestående skov er fuld af liv og hjem for utallige plante- og dyrearter; lige fra ulve og gråbjørne over hvidhovedede havørne til den utrolige, men truede sibiriske tiger.

Men dette biodiverse økosystem er under hårdt pres fra en omfattende industri, der tjener milliarder på skovbrug og konstant udvider deres virksomhed ind i de sidste ubeskyttede skovområder. Områder, der har stået uberørte i århundreder, forsvinder med lynets hast.

For 8 år siden aftalte verdens ledere, at de øjeblikkeligt ville prioritere beskyttelsen af de tilbageværende skovområder. På trods af dette løfte tillader regeringerne i Canada, Rusland, Finland og Sverige stadigvæk industriens ødelæggende skovbrug i store dele af det nordlige skovbælte.

Vores nordlige skove kan ikke selv sige fra – de har brug for din stemme.

Vælg vores skove og vær med i kampen for at beskytte dem.

img

Træd ind i den store skov mod nord!

Oplev skoven, hvor end du befinder dig! Se videoen, og følg disse simple skridt:
1. Download Arilyn-appen (iOS, Android).
2. Åben appen og scan billedet ovenfor.
3. På skærmen dukker en port op. Placer porten tæt på dig.
4. Gå ind i den enestående skov!

*Kræver iPhone SE eller nyere eller Android-telefoner med accelerometer. Find en komplet liste over understøttede enheder her.