Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Nestlé skal give regnskoven et break

Nyhed - 17. marts, 2010
Need a break? Before you have one with a Kitkat watch this video – ‘Have a break?’ Vi har brug for din hjælp til at give regnskoven en pause og til at sprede denne videospoof. Videon viser de sande konsekvenser ved at holde en pause med en Kitkat. Hver en bid, du tager, kan være en bid af Indonesiens dyrebare regnskov. Takket være Nestlé, producenten bag Kitkat, der benytter palmeolie udvundet gennem fældningen af regnskoven i deres produktion.

Greenpeace i aktion foran Nestlé-kontoret i London, hvor aktivister kræver et 'break' til regnskovens og dens beboere. Nestlé benytter palmeolie i en lang række af deres produkter, inklusiv Kitkat. Udvindingen af palmeolie sker på baggrund regnskoven og dens beboere.

Opdatering 19. marts 2010

Nestlé har annonceret, at de vil afslutte samarbejdet med Sinar Mas, efter Greenpeace har afsløret virksomhedens bidrag til rydning af regnskov og orangutang habitater. Det passer ikke. Nestlé benytter stadig palmeolie fra Indonesien fra Sinar Mas indkøbt gennem tredje parter, som fx Cargill. Du kan læse mere om Nestlés spin her.

Nestlé benytter palmeolie i en lang række af deres produkter - inklusiv Kitkat. Efterspørgelsen på palmeolie er strøget i vejret i et sådan omgang, at producenter, der sælger palmeolie jævner regnskov med jorden i Indonesien for at gøre plads til plantager.

Vi har brug for de regnskove. De spiller en vigtig rolle i reguleringen af vores klima og absorberer CO2. Virksomheder, der producerer palmeolie, fælder planetens lunger, og medvirker til at gøre Indonesien til verdens tredjestørste udleder af drivhusgasser efter USA og Kina.

Nedfældningen af regnskoven er ansvarlig for mere en 1/5 af den globale udledning af drivhusgasser. Det er mere end alle biler, lastbiler og fly i hele verden. Men det er ikke alt. Nedfældningen af regnskoven ødelægger livet for lokale beboere og smadrer de få tilbageværende habitater for orangutangen, der bliver presset ud til randen af udryddelse.

Nestlés leverandør af palmeolie Sinar Mas ser ansvarlig for omfattende ødelæggelser af regnskov og orangutanghabitater.

Det er tid for Nestlé til at give regnskoven en pause og stoppe indkøb af palmeolie, der kommer fra ødelagt regnskov.

Nestlé er verdens største fødevareproducent og allerede en enorm forbruger af palmeolie. De seneste tre år er Nestlés forbrug af palmeolie næsten fordoblet i takt med at Indonesien slår rekorder i regnskovsudryddelse. Nestlé har i modsætning til de to andre fødevaregiganter, Unilever og Kraft, valgt at fortsætte med at købe fra blandt andre virksomheden Sinar Mas, der ødelægger Indonesiens regnskove og tørvarealer.

Palmeolie producenter som Sinar Mas destruerer enorme regnskovsarealer til brug for palmeolie, presser orangutangen mod udryddelse, truer lokale samfunds overlevelse og bidrager til klimaforandringer.

En af regnskovens værste fjender

Sinar Mas er den største producent af palmeolie i Indonesien. Blandt deres kunder er mange fødevarevirksomheder samt kosmetik- og biobrændstofvirksomheder - inklusiv Nestlé. Sinar Mas bryder indonesisk lov ved at rydde beskyttet skov til deres palmeolieplantager.

Greenpeace' rapport, der er offentliggjort i dag, " Caught Red-Handed: How Nestlé's Use of Palm Oil is Having a Devastating Impact on Rainforest, the Climate and Orang-utans" - afslører forbindelsen mellem Nestlé og deres leverandører af palmeolie, inklusiv Sinar Mas, der udvider deres plantager på bekostning af CO2-holdige regnskove og tørvarealer.

Kæmpe områder med indonesisk regnskov bliver fældet for at gore plads til palmeolieplantager.

Intet af dette bør komme som en overraskelse for Nestlé. Greenpeace har kontaktet den adskillige gange med beviser på Sinar Mas' destruktive adfærd - senest i december 2009. Alligevel forsætter Nestlé med at benytte Sinar Mas som leverandør af palmeolie til deres produkter, som Kitkat, Smarties og lionbar. Andre ledende virksomheder har stoppet deres indkøb fra Sinar Mas som et resultat af deres skræmmende miljømæssige og sociale praksisser. Unilever aflyste en $ 30 USD millionkontrakt sidste år, mens Kraft aflyste deres kontrakt sidste måned.

Vi ved, at forbrugeraktivisme virker; vi har set det igen og igen. Og vi ved, at hvis tilstrækkeligt mange af os fortæller Nestlé, at vi ikke gider finde os i deres 'monkeybusiness', så vil Nestlé gøre det rette. Men vi har brug for, at du fortæller dem det. Og vi har brug for, at du fortæller dine venner, at de skal fortælle dem det.

Du kan fortælle dem, at Indonesien er indeholder af den kedelige Guinness verdensrekord som det land i verden, hvor skovfældning sker hurtigst. Fortæl dem, at Indonesiens regnskove fortjener en pause.

Kanaler som disse bliver gravet af virksomheder for at dræne CO2-holdige tørvarealer, hvorefter området bliver ryddet og brændt.

Bed Nestlé om at stoppe med at benytte palmeolie, der kommer fra virksomheder, der ødelægger regnskoven. Bed dem om at aflyse deres kontrakt med de værste leverandører, som fx Sinar Mas. Bed om beskyttelse af tørvarealer og et øjeblikkeligt stop for al nedfældning af regnskov. Fortæl Nestlé, at næste gang, du tager en Kitkat, så skal regnskoven ha' et 'break'.

Se videoen

Se Nestlé spoofvideo og bed Nestlé om at stoppe brugen palmeolie fra ødelagte regnskove.