Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace-aktivister lukker Neste Oils hovedkontor ned

Nyhed - 25. oktober, 2011
Greenpeace-aktivister har her til morgen lukket Neste Oils hovedkontor i Espoo i Finland ned. I alt deltager 38 aktivister – herunder fire danskere – og de kræver, at Neste Oil stopper deres investeringer i brug af palmeolie til produktion af brændstof.

Den øgede efterspørgsel efter palmeolie er nemlig årsag til enorme ødelæggelser af regnskovsområder i Sydøstasien, der fælles for at skabe plads til oliepalme-plantager.

Kl. 9.00 skulle Neste Oil offentliggøre deres resultat for tredje kvartal, og i den forbindelse ønsker aktivisterne at gøre opmærksom på, at Neste Oils investeringer i palmeolie ikke er bæredygtige.

"Neste Oil skal stoppe ødelæggelserne og komme med en ambitiøs tidsplan for, hvornår virksomheden stopper brugen af palmeolie. Og så bør Neste Oil fortælle åbent, hvor mange råvarer, der i øjeblikket anvendes i NExBTL processen, og hvordan deres leverandører har erhvervet sig de råvarer, "siger Greenpeaces talsperson, Maija Suomela.

Neste Oil åbnede i september i år et palmeolie- raffinaderi i Rotterdam. Råvarebehovet i NExBTL- produktionen ventes at blive på 2,4 millioner tons i 2012, hvoraf palmeolie er den vigtigste ingrediens. En så stor stigning i efterspørgslen efter palmeolie vil betyde, at yderligere rydning af regnskov er nødvendig for at skabe plads til flere plantager. Det stigende forbrug af palmeolie til brændstof til biler og fly er en af hovedårsagerne til, at Sydøstasiens regnskove ryddes i voldsomt omfang.

Greenpeace mener, at biobrændstoffers bæredygtighed skal vurderes i forhold til hele brændstoffets livscyklus, således at både de direkte og indirekte effekter tages i betragtning – herunder rydning af regnskov.