Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Global Greenpeace-aktion mod Zara

Nyhed - 24. november, 2012
Greenpeace er i dag på gaden i København samt 80 byer rundt om i verden. Årsagen er, at Zara bruger en række giftige kemikalier i produktionen af deres tøj.

Protesterne mod Zara kommer i forlængelse af en Greenpeace rapport, der afslører fund af farlige kemikalier i tøjet fra flere store tøj-firmaer. Blandt andet viser prøverne rester af  ftalater, nonylphenolethoxylat (NPE), der nedbrydes til et hormonforstyrrende stof samt aminer, som kan være kræftfremkaldende. I tøjet fra Zara blev der netop fundet rester af de farlige aminer. 

"Greenpeace-undersøgelsen sætter en tyk streg under, hvor vigtigt det er, at få tøjproducenterne til at skifte til en tøjproduktion, der slet ikke benytter sig af disse typer kemikalier. Kemikalierne giver anledning til forurening i landene, hvor tøjet produceres, og overalt i verden, hvor tøjet sælges og efterfølgende vaskes. Konsekvenserne er, at søer og vandløb forurenes med hormonforstyrrende og kræftfremkaldende kemikalier overalt i verden," siger kemimedarbejder i Greenpeace, Erik Albertsen.

Greenpeace activists join a global day of action, protesting outside a Zara clothing store in Copenhagen to demand the clothing chain Detox their clothing lines. Copyright. Greenpeace / Benita Marcussen

Med dagens aktioner vil Greenpeace opfordre Zara til at følge eksemplerne fra H&M, Nike og Adidas, og forpligte sig til at standse al brug af giftige kemikalier i forbindelse med produktionen af deres tøj.

”Producenterne er med til at forurene naturen med svært nedbrydelige og sundhedsskadelige kemikalier. Hvis firmaerne mener, at de vil producere miljøvenligt tøj, så bør de straks stoppe brugen af alle giftige kemikalier. Til gavn for børn, voksne og naturen," siger Erik Albersen.

 Læs mere på: www.greenpeace.dk/detox