Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Shell stopper oliejagt i Arktis

Nyhed - 17. september, 2012
Fadæse på fadæse. Forsinkelser, elendigt udstyr og manglende beredskabsplaner ved olieudslip tvinger nu Shell til at opgive oliejagten i Arktis i år.

I syv år har Shell forberedt sig på oliejagten i Arktis. Og indtil videre har selskabet investeret over 30 miiliarder kroner i projektet. Men fejl, mangler og ødelagt udstyr har tvunget oliegiganten til at opgive olieboringer i Arktis. I hvert fald for resten af året.

- Det, som har været tydeligt for os andre i lang tid, er endelig gået op for Shell. Der er ingen sikre måder at bore efter olie på i Arktis. Lad det her være en advarsel til alle de grådige olieselskaber. I stedet for at poste deres penge i at ødelægge Arktis, skulle de hellere investere i grøn energi. Det tror jeg efterhånden deres aktionærer også må indse, siger arktisansvarlig i Greenpeace, Jon Burgwald.

Men selv om Shell indstiller boringerne i år, så betyder det ikke, at selskabet helt har opgivet Arktis. I 2013 vil selskabet atter forsøge sig med boringer nord for Alaska. Derfor er det vigtigt at fortsætte kampen mod oligigantern.

- Selv om Shell har kastet håndklædet i ringen i år, så er det ikke nok. Vi skal have stoppet alle olieboringer i Arktis. Det vil have katastrofale følger for miljøet, hvis selskabernes rovdrift fortsætter. Derfor har vi brug for den al den støtte vi kan få i kampen mod olieselskaberne, siger Jon Burgwald.

Du kan også støtte kampen mod olieselskabernes rovdrift i Arktis her.